Догори
Дати відгук

Для розвитку малюка потрібне виконання трьох головних умов — педіатр

Рухи малюка формуються поступово.

2 хв на прочитання25 Грудня 2020, 13:21
Поділитись:

Усі батьки хочуть, щоб їхній малюк добре розвивався. Але що для цього потрібно? Мабуть, робити щось особливе. А що? Може, ходити із малюком на спеціальні заняття? Чи на масаж? Педіатр і дитячий інфекціоніст Олена Луцька у Фейсбуці   зазначила,  що ж дійсно потрібно малюкові для розвитку.

"Скажу відразу дві найголовніші речі. Перша – нічого складного не треба. Друга – і спеціальних занять теж", — зауважила Луцька. 

За словами педіатра для розвитку малюка потрібне виконання трьох головних умов.

1. Готовність до формування навички. Тобто стан, коли нейронні зв'язки готові і фізичні можливості вже є.

Для цього ми можемо формувати позитивний сенсорний досвід. Багато дрібниць має значення. Як носимо малюка, як беремо його з поверхні, яких поз йому надаємо з самого народження. Чи даємо можливість тренувати м'язи, вестибулярний апарат, відчуття свого тіла у просторі. Ходунки, круг на шию не дають цим етапам статися, як має бути – один за одним і вчасно. Рухи малюка формуються поступово.

3. Мотивація. Малюк не знає, що «треба» повзати. Він знає, що хоче дістати кота  Починає тренуватися і внаслідок власного досвіду здобуває нову навичку.

3. Середовище. Тобто умови, що сприятимуть реалізації можливостей малюка.

Малюк вже може підійматися біля опори, хоче це робити, але опори немає. Чи буде він тренуватися? Ні. Малюк хоче і може перевертатися на живіт. Але весь час лежить у люльці, на м'якому ліжку чи на руках. Як реалізувати навичку? Найкраще  місце – це підлога, де досить твердо і нема куди впасти.

Лікарка також рекомендує, якщо у малюка є складнощі з розвитком, звертатися по допомогу до  фізичного терапевта. Він проаналізує малюнок рухів та через мотивацію допоможе дитині навчатися. 

До слова, лікар  вважає, що пік захворюваності грипу в Україні очікується в лютому.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost