Дієтолог назвала продукти , які відновлюють печінку
Корисні продукти для печінки, які її очищають і захищають.
Несприятлива екологічна ситуація та нездоровий спосіб життя/харчування лягають великим тягарем на нашу печінку, розповідає дієтологиня та терапевтка Тіана Фіалкова.
Печінка не просто очищає кров від екзо-/ендотоксинів, вона перетворює їх на безпечні для організму сполуки, які потім виводяться природним шляхом через жовч, кишківник, сечу, піт. І якщо фази детоксикації перевантажені, ми це одразу відчуємо у вигляді:
- почуття розбитості вранці, незалежно від кількості годин сну;
- симптомів естрогендомінування (фіброзно-кислотна мастопатія, міоми, целюліт);
- запальних висипань на шкірі спини, обличчі (особливо зона міжбрів'я);
- хворобливості та хрускоту суглобів, особливо колінних;
- зростання "кісточки" великого пальця стопи (частіше правого);
- частого головного болю, мігрені;
- алергії;
- неможливості знизити вагу, особливо у зоні живота;
- пігментації на шкірі та інших симптомів.
Які продукти любить печінка:
Хрестоцвіті: броколі, і особливо її проростки, всі види капусти, редис, гірчиця, редька, хрін, ріпа, шпинат, рукола, крес-салат.
Буряк у будь-якому вигляді.
Усі ягоди.
Фрукти з вираженим кислим смаком, особливо цитрусові.
Вся зелень, лікарські трави та спеції з гірким смаком.
Продукти, що містять фосфоліпіди (лецитин): яйця, рибна ікра, субпродукти, жирна океанічна риба, бобові.
Варто лише пам’ятати, що це не панацея, а лише один зі способів підтримати свій організм після лікування. Тому варто почати із систематичного триразового харчування і додавати до нього ці продукти.
Більше новин читайте на GreenPost.