Догори
Дати відгук

Дієтолог назвала 7 заморожених продуктів, які дуже шкідливо їсти

Сім таких шкідливих продуктів та наслідки від їх вживання перерахувала шведський дієтолог Сігне Сванфельдт.

3 хв на прочитання23 Вересня 2022, 18:07
Поділитись:

Незважаючи на очевидні переваги готової замороженої їжі, насправді деякі з них можуть становити небезпеку для організму та фігури. Сім таких шкідливих продуктів та наслідки від їх вживання перерахувала шведський дієтолог Сігне Сванфельдт.

«Є багато відмінних варіантів, багатих поживними речовинами та харчовими волокнами, включаючи заморожений хліб із цільного зерна, овочі, фрукти та ягоди. Тим не менш, є деякі заморожені продукти, які мають низьку поживну цінність, в той час мають високий вміст натрію, насичених жирів і доданого цукру. Ми повинні прагнути їсти їх у менших кількостях, тому що високе споживання цих продуктів, як було показано, збільшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та ожиріння», – пояснила експерт з харчування.

Випічка

Випічка – смачна їжа для сніданку та чудово поєднується з чашкою чаю або кави. Але лікар попередила про небезпеку її вживання через високий вміст насичених жирів. «Випічка збільшує ризик серцево-судинних захворювань та додає цукор, який може збільшити ризик діабету 2 типу та ожиріння», – додала вона.

Піца

Піца хороша не кожен день, тим паче заморожена. Більшість заморожених варіантів мають товстіші скориночки і часто «увінчані» обробленим м’ясом. «У піці багато натрію та насичених жирів, які при вживанні у надмірних кількостях пов’язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та ожиріння», – пояснила лікарка.

Смажені у фритюрі продукти

Хоча вони можуть бути смачними, смажені продукти, особливо ті, що заморожені з додаванням консервантів, також містять багато насичених жирів та натрію. За словами лікаря, споживання великої кількості цих продуктів пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та ожиріння.

Сосиски

Важливий продукт харчування для українців, як виявилося, також шкідливий. Всьому виною – ті ж самі насичені жири і велика кількість солі. Якщо їх їсти у великій кількості, сосиски спровокують зростаючий ризик захворювань серця, судин та ожиріння.

Пиріжки

Ще одна улюблена категорія їжі українців. Однак дієтолог Еллісон Таллман повідомив, чи варто їх їсти і чи не загрожує це здоров’ю. «Цей продукт має обмежену корисну поживну цінність. Надлишок калорій та жиру може призвести до збільшення ваги», – зауважив він.

Картопля фрі

Якщо купувати заморожені чіпси або картоплю фрі, завжди варто звертати увагу на склад, оскільки більшість виробників включають шкідливі рослинні олії та багато солі. Те саме відноситься до картоплі фрі з точок швидкого харчування.

“Коли ви замовляєте картопля фрі, ви також отримуєте купу жиру та калорій”, – уточнила дієтолог Джанет Коулман.

Готові страви

Дістати з морозилки та просто розігріти – це швидко та зручно. Але, як правило, готові промислові страви теж містять високий рівень насичених жирів і солі, які при вживанні у великих кількостях експерти пов’язують з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань і ожиріння.

При заморожуванні поживна цінність продуктів не змінюється, але продукти, призначені для заморожування, іноді містять інгредієнти, які допомагають зберегти їх. «Проте, жодні продукти харчування або поживні речовини не настільки шкідливі для здоров’я, що вам повністю потрібно виключити їх зі свого раціону, вся справа в збалансованій та різноманітній дієті відповідно до ваших потреб в енергії», – зазначила Сігне Сванфельдт

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання2 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання2 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора