Догори
Дати відгук

Дівчину 5 років тримають у клітці, бо нема грошей на лікування психічного розладу (фото)

У сім'ї не було грошей на лікування 29-річної Бебе і таким чином вони вирішили убезпечити себе від епізодів агресії, які траплялися у хворої.

2 хв на прочитання18 Січня 2021, 17:30
Поділитись:

На Філіппінах родичі п'ять років тримали дівчину з депресією в клітці. Про це повідомив таблоїд Daily Mail.

Відзначається, що у сім'ї не було грошей на лікування 29-річної Бебе і таким чином вони вирішили убезпечити себе від епізодів агресії, які траплялися у хворої.

У 2014 році дівчині поставили діагноз психотична депресія. Її лікували в приватній клініці і через рік виписали з хорошим прогнозом за умови довічного прийому ліків.

Ситуація погіршилася, коли захворів батько Бебе і можливість оплачувати її рахунки закінчилася. Без ліків до дівчини повернулися депресивні епізоди і галюцинації. Також вона могла поранити себе і втікати з будинку.

Уже п'ять років Бебе одягають в лахміття зі старих мішків і замикають в клітці, яку спорудили прямо в будинку. Родичі запевняють, що будь-який інший одяг вона розгризає на шматки.

Симптоми депресії у дітей і дорослих майже нічим не різняться. Як говорить лікар-невропатолог, к. м. н., асистент кафедри неврології та реабілітаційної медицини НМУ ім. О. О. Богомольця, автор наукових робіт і патентів Олександр Балицький, «прихована депресія» проявляється декількома станами.

«Дитина припиняє цікавитися тим, що її оточує. Не хоче бавитися. Стає млявою. Може відмовлятися від їжі. Не реагує на ті чи інші подразники. Але батьки в цей час зайняті своїми справами. Дітям тицяють у руки планшет. Довгий час вони не помічають перших тривож­них «дзвіночків» і починають бити на сполох, коли проблема вже є задавненою», — каже лікар.

За словами медика, раніше діти читали книги, що стимулювало розвиток правої півкулі мозку, яка відповідає за образне мислення (уяву, фантазію). Сьогодні діти отримують уже готовий образ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.