Буряк. Згідно дослідним даними, добавки з буряка можуть покращувати фізичну працездатність і функцію легенів у людей з такими легеневими захворюваннями, як ХОЗЛ і легенева гіпертензія. Буряк - його коренеплоди і бадилля - багаті сполуками, в тому числі природними нітратами, що поліпшують роботу легень. Крім того, бурякова зелень насичена вітамінами і мінералами, що сприяють оздоровленню органу дихання: магній, калій, вітамін С, каротиноїди.
Яблука. Один з найбільш дешевих і доступних фруктів повний вітамінів і речовин флавоноїдів, дуже корисних для здоров'я дихальної системи. Яблука також є щедрим джерелом кверцетину, що володіє ефектом очищення легеневої тканини.
Хрестоцвіті овочі. Різноманітна капуста називається медиками одним із самих здорових продуктів на планеті. Вони вказують на її високий вміст лігнанов -антіоксідантних з'єднань, що поліпшують стан клітин легенів. Фахівці настійно рекомендують вживати даний продукт в сезон бурхливих інфекцій, що загрожують підірвати здоров'я цього органу.
Перець. Містить багато вітаміну С - найважливішого антиоксиданту для підтримки гарного самопочуття людей з хронічними захворюваннями легенів. За словами вчених, він допомагає організму активніше видаляти токсини і вільні радикали, що знижує ймовірність пошкодження тканин легенів, сприяє їх відновленню.
Гарбуз.Її головна перевага - насиченість каротиноидами, що володіють сильними антиоксидантними і протизапальними властивостями. Дослідження пов'язують вищі рівні каротиноїдів в крові з поліпшенням функції легень у літніх і у молодих людей.