Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Клімат
  • Через глобальне потепління в річках та озерах почала поширюватися бактерія, що вбиває людський мозок

Через глобальне потепління в річках та озерах почала поширюватися бактерія, що вбиває людський мозок

Виявлений патоген може призвести до вимирання всього людства

1 хв на прочитання18 Грудня 2020, 23:45
Поділитись:

Вчені з США виявили тенденцію розвитку певного виду мікроорганізмів Naegleria fowleri - "амеби, що пожирає мозок". Даний патоген раніше мешкав тільки в водосховищах з теплою і прісною водою на території південних штатів США. Але ситуація змінюється не в кращу сторону. Бактерію вже почали знаходити у воді річок та озер з більш холодною водою все у більшій кількості місць в Америці. Повідомляє видання Еxpress.

Цей збудник викликає в людини менінгоенцефаліт. На жаль, ефективного лікування від захворювання поки не існує, тому більшість випадків зараження закінчуються летальним результатом. Потрапивши в організм, фітопатогени стрімко дістаються до тканин головного мозку і розріджують їх. За даними фахівців, інкубаційний період хвороби від 2-х до 14-и днів.

Як повідомляє Центр контролю і профілактики захворювань США, кількість заражених в рік залишається поки незмінною, але область поширення патогену зростає. Це пов'язують з глобальним потеплінням, бо раніше кліматичні умови для зміни місця проживання бактерії були неприйнятні. Фахівці також уточнюють, що зазнати зараження можна не тільки в природних водоймах, а й в басейнах.

Нагадаємо, глобальне потепління жене білих ведмедів до людини: на Півночі до селищ виходять від 30 до 60 хижаків щодня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко