Догори
Дати відгук

Частини свинини, які не варто купувати: нашкодить здоров'ю

Чим відрізняються різні частини свинини і як правильно їх готувати.

1 хв на прочитання19 Вересня 2023, 08:11
Поділитись:

М’ясо свині чудово відновлює сили, воно чудово підійде тим, хто витрачає багато енергії. Але в цьому продукті є частини, які вживати небажано. Свинина ділиться на чотири сорти, і всі вони підходять для різних страв:

Перший сорт — корейка, вирізка та окіст. Це ніжні частини туші, на них практично немає жиру. Таке м’ясо відмінно підійде для смаження та запікання, також можна приготувати в’ялений свинячий окіст.

Другий сорт – шийка та лопатка. Ці частини ідеально підходять для шашлику, також із шийки та лопатки можна зробити фарш, начинку для ковбаси або потушкувати. Завдяки жировому прошарку страва вийде м’якою та соковитою.

Третій сорт – грудинка та очеревина. Ці частини мають більше жиру, їх добре готувати на відкритому вогні, посмажити на грилі або закоптити.

Четвертий сорт — субпродукти, до нього належать кінцівки. Це цілісна голова та її частини (щоки, вуха, п’ятачок), передні (рулька) та задні ноги (голяшка).

Четвертий сорт свинини є найшкідливішим, крім того, таке м’ясо дуже важко та довго готувати.

Найніжнішою частиною свинини є вирізка, проте вона і найдорожча. Вона знаходиться над серединою хребта під салом. Цей делікатес вважається дієтичним, у ньому багато вітамінів. Обирайте цю частину, якщо стежите за здоров’ям. Це пісне м’ясо відмінно підійде для запікання та інших страв.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.