Червоний буряк — дуже корисний овоч: він містить безліч поживних речовин, його чудово можна поєднати з улюбленими спеціями, часником чи помідорами. Закрутка на зиму з вареного червоного буряка та болгарського перцю від кухаря Максима Нікітіна — простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників, який смакуватиме до картопляного пюре з котлеткою чи слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.
Така страва просто необхідна у зимовий період, коли бракує вітамінів. Але вона зможе врятувати не лише взимку, коли не вистачає часу на приготування борщу чи супу, а й тоді, коли просто хочеться чогось смачненького, а холодильник порожній. Набагато зручніше, коли напохваті є така консервація — це спростить приготування обіду.
При приготуванні такого салату можна не хвилюватись і сміливо експериментувати. Але не всі плоди підійдуть для приготування — найкраще обирати свіжі, темно-червоного кольору. Крім того, стерилізація є обов’язковим етапом під час консервації, щоб ніякі мікроорганізми не потрапили до салату.
Інгредієнти:
червоні столові буряки — 3 кг;
солодкий болгарський перець — 1 кг;
великі цибулини — 3 шт.;
вода — 1 склянка;
олія — 1 склянка;
цукор — 1 склянка;
сіль — 1 ст. ложка;
оцет (9 %) — 2/3 склянки.
Приготування.
Коренеплоди зварити чи спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці.
Цибулю порізати кубиками, перець — тоненькою соломкою.
Воду, олію, цукор, сіль і оцет з’єднати в каструльці й довести до кипіння.
У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв.
Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв.
Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки й одразу ж закрутити бляшаними кришками.
Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.
Більше новин читайте на GreenPost.