Догори
Дати відгук

Буряк і не тільки: лікар назвала продукти, які самі чистять печінку

Цей овоч сприяє зниженню запалення, покращує виведення жовчі.

2 хв на прочитання28 Жовтня 2022, 06:50
Поділитись:

Печінка знешкоджує речовини, які є для нас сторонніми – наприклад, ліки чи кофеїн, а також звільняє організм від стероїдних гормонів (статеві, гормони стресу). Легені захищають нас від компонентів диму. А нирки очищають кров. Для правильного очищення кишечника багато хто з експертів рекомендує  пити більше води та вживати їжу з клітковиною – овочі, фрукти, вівсянку, висівковий хліб. Натуропати часто називають шлаки причиною захворювань шкіри, перепаду настрою, набору ваги та поганого запаху з рота.

Як розповіла кардіолог Ольга Бокерія, вона склала список продуктів, які сприяють очищенню печінки та допомагають налагодити нормальну роботу органу.

До списку потрапили всі види хрестоцвітих овочів (підійде звичайна капуста), яйця, часник, жирна риба, лимон, пагони (будь-які). Особлива розмова – буряк. Цей овоч сприяє зниженню запалення, покращує виведення жовчі. Також варто мати на увазі, що листя буряків містить величезну кількість калію.

Лікар підкреслила, що “мати здорову печінку важливо, тому що вона виконує в організмі багато функцій”. Зокрема, розщеплює поживні речовини, забезпечує процеси обміну білків та амінокислот, ліпідів, вуглеводів, біологічно активних речовин, синтезує (виробляє) жовч, холестерин, запасає вуглеводи, білки, жири, гормони, вітаміни, мінеральні речовини, ряд вітамінів тощо. А також допомагає очистити організм від токсинів та небезпечних сполук.

Бокерія розповіла про користь вживання води з лимоном. За словами фахівця, продукт має одну особливість – він дозволяє справлятися зі шлунково-кишковими захворюваннями, зменшуючи їх симптоми. Крім того, лимон сприяє покращенню обміну речовин та активізує роботу кишечника.
 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.