Борщова заправка — популярна заготівля на зиму, яка допоможе значно скоротити час на приготування борщу і збереже смак сезонних овочів. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти близько 12 банок по 0,5 л.
Інгредієнти:
буряк — 3 кг;
морква — 1 кг;
цибуля ріпчаста — 1 кг;
перець солодкий — 1 кг;
помідори — 1 кг;
цукор — 1 склянка;
сіль — 3 ст. л.;
рослинна олія — 1 склянка;
оцет 9 % — 125 мл.
Приготування.
Всі овочі помити, почистити.
Цибулю порізати четвертькільцями.
Буряки натерти на крупній терці.
Так само натерти і моркву.
Перець порізати тонкою соломкою.
Помідори порізати півкільцями.
Шарами вкласти в таз цибулю, буряки, моркву, перець і помідори.
Додати сіль, цукор, оцет і олію.
Все перемішати і поставити на маленький вогонь. Щойно дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин.
Розкласти гарячим у стерильні банки й закрутити.
Більше новин читайте на GreenPost.