Догори
Дати відгук

Борщ виходить утричі смачніший: рецепт борщової заправки з буряка

Зберігається така заправка при кімнатній температурі чудово, але тільки в темному місці.

1 хв на прочитання24 Вересня 2023, 01:22
Поділитись:

Борщова заправка з буряка, завдяки якій борщ виходить утричі смачнішим, готується дуже просто, а взимку це взагалі справжня знахідка.

Інгредієнти:

солодкий болгарський перець — 1 кг;

морква — 1 кг;

буряки — 1 кг;

помідори — 1 кг;

цибуля — 1 кг;

часник — 3-5 зубчики;

олія — 1 склянка;

сіль — 2-3 ст. л.;

вода — 0,5 склянки;

оцет 9 % — 0,5 склянки.

Приготування.

Всі овочі очистити. У перцю видалити насіння.

Моркву з буряком натерти на терці. Помідори, перець, цибулю нарізати шматочками.

Скласти всі овочі в каструлю, додати цукор, сіль, воду, олію, оцет. Все перемішати і тушкувати на слабкому вогні з моменту закипання 35-40 хвилин.

Гарячу заправку розкласти по стерилізованих банках і відразу закрити кришками.

Зберігається така заправка при кімнатній температурі чудово, але тільки в темному місці.

Ми вже наводили простий рецепт борщової зaпpaвки: просто зваріть бульйон і додайте картоплю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.