Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Біля станції "Академік Вернадський" почали гніздуватись пінгвіни (ФОТО)

Біля станції "Академік Вернадський" почали гніздуватись пінгвіни (ФОТО)

Найбільше пінгвінів українські біологи спостерігали на початку цього тижня – близько 800.

1 хв на прочитання25 Вересня 2023, 17:15
Поділитись:

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" постять неймовірні фото й розповідають про побут наукової експедиції та антарктичну фауну. Біолог Сергій Глотов виклав чудові фото новоприбулих пінгвінів.

У першій половині вересня вони почали активно повертатися на острів Галіндез, де розташована станція "Академік Вернадський". Буквально за кілька днів їхня кількість зросла з 50 до 600.

Українські науковці продовжують стежити за міграціями пінгвінів, бо їхня поведінка є одним з показників зміни клімату в антарктичному регіоні.

Найбільше пінгвінів українські біологи спостерігали на початку цього тижня – близько 800. Але зараз їхня кількість знову суттєво зменшилася, орієнтовно до 50. Куди ж поділися ці пернаті? Ймовірно, в першій хвилі на Галіндезі з’явилися пінгвіни, які зимували неподалік, адже в акваторії наших островів цієї зими взагалі не утворювався стійкий льодовий покрив, – пишуть у НАНЦ.

Тепер частина з них могла розійтися околицями, а біля "Вернадського" залишилися ті птахи, які будуть тут гніздувати. Згодом має підійти й решта місцевої гніздової популяції. Але поки що це теорія, яка потребує ґрунтовної перевірки.

Триматимемо вас у курсі. А поки пороздивляйтеся цих кумедних птахів на наших світлинах, – пишуть у НАНЦ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost