Догори
Дати відгук

Біля берегів Австралії виявили величезну колонію незвичайних істот

Команда біологів з Інституту океану імені Шмідта (SCI) виявила в глибоководному середовищі гігантське скупчення морських істот під назвою сифонофори.

3 хв на прочитання11 Квітня 2020, 00:37
pixabay pixabay
Поділитись:

Незвичайну істоту (вірніше, багато тисяч істот в одній колонії) було виявлено під час міжнародної експедиції Ningaloo Canyons біля західного узбережжя Австралії.

«Все це схоже на одну тварину, але багато тисяч істот формують організм на більш високому рівні», — сказав морський біолог Стефан Сиберт з Університету Брауна, пише НВ.

Експедиція з таких інститутів, як Музей Західної Австралії, Інститут Океану Шмідта і Інститут океанографії Скріппса досліджували маловивчену, але біологічно багату частину океану біля узбережжя Західної Австралії, використовуючи судно ROV і гідролокатор.

«Всі були вражені, коли це з’явилося. Люди приходили в диспетчерську з усього корабля. Зазвичай нам зустрічаються сифонофори, але цей екземпляр був одночасно великим і незвичайним», — розповіли біологи Неріда Вілсон і Ліза Кіркендейл з Музею Західної Австралії.

«Не дивлячись на те, що пілоти ROV зробили оцінку його довжини, вона ще не була офіційно виміряна. Однак, схоже, ця структура довше будь-якої іншої тварини на планеті», — додали вони.

Зовнішнє кільце було оцінено приблизно в 47 метрів в довжину. Вся ця гігантська істота складається з крихітних особин, які називаються зооідамі. Вони тисячі разів клонують себе в один з декількох варіантів — одні з пекучими щупальцями і навіть приманками для залучення їжі, інші спеціалізуються на розмноженні або пересуванні. Кожен організм діє як орган в більшому тілі сифонофора.

У цій величезній колонії мало бути принаймні мільйони цих з'єднаних органів-істот, які працювали разом, щоб просівати океанські глибини для їжі. Вони діляться здобиччю один з одним, пропускаючи поживні речовини уздовж стебла, до якого вони все підключені - вертикальної гілки, яка також служить проходом для нервових сигналів.

Сифонофори (Siphonophorae) — загін стрекающих з класу гідроїдних (Hydrozoa). Цей загін містить 175 видів. Сифонофори — хижаки, але більшість колоній є тонкими прозорими поплавцями, які живуть в товщі або в поверхні води. Як відзначають вчені, знайдена колонія, ймовірно, є найбільшою з коли-небудь зареєстрованих.

Нагадаємо, вчені стверджують, що тісний контакт з дикими тваринами в результаті полювання і торгівлі підвищує ризик виникнення нових хвороб в світі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
 Екологія Переробка Забруднення пластиком Глобальний договір про пластик
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання2 години тому
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання4 години тому
Антарктида Вулкан Природа Дорогоцінний метал
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання13 годин тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін сьогодні на засіданні прийняв низку рішень у сфері охорони здоровʼя, агросектору та екології
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost