Догори
Дати відгук

Безе (меренги) — надзвичайно простий рецепт десерту всього з трьох інгредієнтів

Легкий і елегантний.

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 13:18
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Безе, або меренга — це десерт, який став популярним у Франції в XVII столітті, і за різними версіями його назва походить від французького слова baise, що означає «поцілунок», через його ніжну й легку текстуру, або ж від імені швейцарського кондитера, який першим створив цей десерт.

Безе стало популярним завдяки своїй простій рецептурі та можливості варіювати його залежно від особистих вподобань і кулінарних традицій. Це легкий і елегантний десерт, який став частиною багатьох святкових страв по всьому світу.

Інгредієнти:

білки яєчні — 4 шт.;

цукор — 200 г;

кислота лимонна — 1 дрібка.

Приготування.

Змішати лимонну кислоту із цукром і висипаємо в білки. Збивати міксером 15 секунд.

Зробити водяну лазню: каструлю з водою поставити на вогонь, і коли вода закипить, зменшити вогонь та зверху поставити миску з білковою масою. Збивати протягом 10 хвилин при повільному кипінні чи 5 хвилин на сильному вогні.

Зняти з вогню та збивати ще 2-4 хвилини.

Наповнити кондитерський мішок білками і відсаджуємо на пергаментний папір невеликими порціями. (Якщо у вас немає кондитерського мішка, викладайте білки за допомогою двох чайних ложок.)

Випікати безе в розігрітій до 80-90 °C духовці протягом 30 хвилин.

Безе (меренги) готові.

Лайфхак: аби меренги були білими, їх слід випікати їх при температурі 50-60 °C, але вони підсушуватимуться довше.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Компанія Neuralink представила пристрій для повернення зору незрячим
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: Модульна лікарня / ілюстративне
Рада ратифікувала договори з Францією про співпрацю з відбудови лікарень і діагностики онкології
2 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Бамбуковий ліс /згенеровано ШІ
Бамбук – зелений гігант майбутнього
3 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Взяття проб для аналізу параметрів води у водоймі
18 вересня проводять Всесвітній день моніторингу якості води
2 хв на прочитання3 години тому
Усика затримали в аеропорту Кракова, а згодом відпустили: гучне "непорозуміння"
2 хв на прочитання4 години тому
Блокувальна споруда, яку будують біля Кримського мосту, наражає на небезпеку китоподібних - екологи
1 хв на прочитання4 години тому
Галущенко обговорив із делегацією США, як убезпечити критичні для АЕС підстанції
1 хв на прочитання5 годин тому
Пачка з чипсами спровокувала екологічну катастрофу у нацпарку «Карлсбадські печери»
1 хв на прочитання6 годин тому