Догори
Дати відгук

Безе (меренги) — надзвичайно простий рецепт десерту всього з трьох інгредієнтів

Легкий і елегантний.

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 13:18
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Безе, або меренга — це десерт, який став популярним у Франції в XVII столітті, і за різними версіями його назва походить від французького слова baise, що означає «поцілунок», через його ніжну й легку текстуру, або ж від імені швейцарського кондитера, який першим створив цей десерт.

Безе стало популярним завдяки своїй простій рецептурі та можливості варіювати його залежно від особистих вподобань і кулінарних традицій. Це легкий і елегантний десерт, який став частиною багатьох святкових страв по всьому світу.

Інгредієнти:

білки яєчні — 4 шт.;

цукор — 200 г;

кислота лимонна — 1 дрібка.

Приготування.

Змішати лимонну кислоту із цукром і висипаємо в білки. Збивати міксером 15 секунд.

Зробити водяну лазню: каструлю з водою поставити на вогонь, і коли вода закипить, зменшити вогонь та зверху поставити миску з білковою масою. Збивати протягом 10 хвилин при повільному кипінні чи 5 хвилин на сильному вогні.

Зняти з вогню та збивати ще 2-4 хвилини.

Наповнити кондитерський мішок білками і відсаджуємо на пергаментний папір невеликими порціями. (Якщо у вас немає кондитерського мішка, викладайте білки за допомогою двох чайних ложок.)

Випікати безе в розігрітій до 80-90 °C духовці протягом 30 хвилин.

Безе (меренги) готові.

Лайфхак: аби меренги були білими, їх слід випікати їх при температурі 50-60 °C, але вони підсушуватимуться довше.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Міжнародний день вина Каріньян. Фото: Shutterstock
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання15 годин тому
Грип птиці: Держпродспоживслужба закликає вжити заходів безпеки через міграцію диких птахів
Грип птиці: Держпродспоживслужба закликає вжити заходів безпеки через міграцію диких птахів
1 хв на прочитанняВчора
Вивантаження зерновозів в портах Одеси зросло до 966 вагонів/добу
Вивантаження зерновозів у портах Великої Одеси збільшилося на третину за тиждень
2 хв на прочитанняВчора
Ціни на українське яблуко зрівнялися з польським та італійським через неврожаї конкурентів
Конкуренція на ринку яблук загострилася
2 хв на прочитанняВчора
Україна та ЄС домовилися про безстрокове розширення квот на агропродукцію
2 хв на прочитання28 Жовтня 2025
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
1 хв на прочитання27 Жовтня 2025
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
1 хв на прочитання27 Жовтня 2025
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
2 хв на прочитання27 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
Гороскоп на 31 жовтня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на  п'ятницю, 31 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання2 години тому
День поінформованості про цукрову залежність
Солодка пастка: 30 жовтня — день, коли говорять про цукрову залежність
2 хв на прочитання8 годин тому
Чому українські корми HOME FOOD можуть конкурувати з європейськими брендами
Чому українські корми HOME FOOD можуть конкурувати з європейськими брендами
3 хв на прочитання9 годин тому
Зміни в Україні з 1 листопада
Важливі зміни в Україні з 1 листопада: мобілізація, пенсії та тарифи
2 хв на прочитання16 годин тому
Ексочільника «Укренерго» Володимира Кудрицького відправили під варту із заставою майже 14 млн грн
2 хв на прочитання17 годин тому
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитанняВчора
Регулювання нікотинових паучів: комітет ВРУ шукає компроміс між забороною та контролем
2 хв на прочитанняВчора
УДП впроваджує корпоративні стандарти та готується до модернізації флоту
2 хв на прочитанняВчора