- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Без зайвої мороки: пишний шоколадний торт на кефірі без замішування
Без зайвої мороки: пишний шоколадний торт на кефірі без замішування
Задекоруйте за бажанням.
Щоб приготувати справжній пишний шоколадний торт, не обов'язково морочитися з розкочуванням і випіканням коржів.
Простим рецептом поділилися на YouTube каналі Onyshkevychi.
Складники:
- Для тіста:
- яйця - 5 шт.
- цукор - 250 г
- кефір - 300 мл
- олія - 50 г
- борошно - 300 г
- какао - 60 г
- сода - 1 ч. л.
- розпушувач - 1 ч. л.
- Для крему:
- сметана - 800 г
- цукрова пудра - 150 г
- вершкове масло - 150 г
Покрокове приготування
Приготуйте крем. На марлю складену вчетверо викладіть сметану, зав'яжіть і покладіть в друшляк на миску. Зверху поставте гніт і відправте в холодильник години на 4-6 годин, щоб стекла рідина.
Поки приготуйте тісто. Збийте яйця з цукром, додайте олію, перемішайте. До кефіру додайте сода і влийте в яєчну масу.
Окремо змішайте сухі інгредієнти: какао з борошном і розпушувачем. Змішайте.
Всипте в рідку масу і збийте до однорідного стану, тісто має вийти рідким. Вилийте його в форму і випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці хвилин 25.
Коли корж охолоне, його треба розрізати на кілька частин.
Для крему збийте м'яке вершкове масло з цукровою пудрою і додайте "відважену" сметану (без рідини). Збийте все міксером. Перемажте коржі, і задекоруйте за бажанням.
Дайте на просочування кілька годин, краще - ніч.