Напередодні Геловіну попит на гарбузи значно зростає, але коли свято закінчується, постає питання, що робити з усією цією кількістю гарбузів? Звісно, є багато способів приготували гарбуз, але «Жіночий клуб на Фейсбуці» наполягає, що гарбуз можна і потрібно вживати сирим.
Сирий гарбуз — унікальний овоч! У ньому міститься рідкісний вітамін Т, брак якого провокує порушення метаболізму та процесу кровотворення. Для тих, хто мріє схуднути, наростити м'язову масу, налагодити роботу ШКТ, впоратися з млявістю, нездужанням і стресом, цей вітамін життєво необхідний!
На цьому послужний список цілющого гарбуза не закачується: за допомогою коктейлю на основі сирого овочів можна зміцнити імунітет і насолодитися затишною зимою за повною програмою.
У сирому вигляді гарбуз можна вживати до 0,5 кг на добу. А варений або печений — до 2 кг. У сирому продукті зберігається набагато більше важливих вітамінів, тому він корисніший.
Причому в такому вигляді він не менш смачний, але корисніший, ніж після термообробки.
Як правильно вживати сиру м'якоть, щоб отримати від неї максимум користі та задоволення? Найкраще у вигляді коктейлів.
Гарбуз + морква
Інгредієнти:
100 г моркви;
150 г гарбуза;
1 склянка йогурту без добавок.
Приготування.
Моркву натріть на тертці, гарбуз дрібно наріжте, потім помістіть овочі в блендер і залийте йогуртом, подрібніть. За бажанням додайте мед, корицю чи куркуму.
Гарбуз + апельсин
Інгредієнти:
200 г гарбуза;
1 соковитий апельсин;
2 фініки;
2 кураги;
кориця до смаку.
Приготування.
Наріжте гарбуз, м'якоть апельсина та сухофрукти кубиками, помістіть усе в блендер і подрібніть, приправте корицею.
Гарбуз + імбир
Інгредієнти:
200 г гарбуза;
1 банан;
2 ч. л. подрібненого свіжого кореня імбиру;
30 г подрібненого мигдалю;
1 ч. л. меду;
кориця до смаку.
Приготування.
Наріжте кубиками банан і гарбуз, помістіть у блендер, додайте імбир і добре збийте. Готовий коктейль приправте медом, корицею та меленим мигдалем.
Гарбуз + вівсяні пластівці
Інгредієнти:
200 г гарбуза;
2-3 ст. л. вівсяних пластівців;
200 мл молока;
1 ч. л. меду;
0,5 ч. л. кориці.
Приготування.
Наріжте гарбуз на дрібні шматочки, викладіть у чашу блендера, потім додайте вівсяні пластівці, мед, корицю й молоко. Подрібніть інгредієнти до однорідного стану.
Хочете схуднути — забирайте в скарбничку рецептів напій з імбиром, отримати заряд ранкової бадьорості — візьміть на замітку смузі з апельсином. Усі представлені коктейлі стимулюють захисні властивості організму, надають життєвих сил і просто приємні на смак.
Також ми писали про гарбузовий суп-пюре із твердим сиром: простий рецепт.