Догори
Дати відгук

Консервація на новий лад: рецепт «Кривавої Мері» в банці

Заготуйте основу для легендарного коктейлю на зиму, щоби насолоджуватися нею в холодні дні.

1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Painlesscooking.com Фото: Painlesscooking.com
Поділитись:

Цей рецепт — ідеальний спосіб зберегти смак літа й отримати готову основу для коктейлю, супу чи соусу взимку.

Інгредієнти.

помідори (бажано м’ясистих сортів) — 2,5 кг;

цибуля — 500 г;

селера (стебла) — 300 г;

болгарський перець — 500 г;

часник — 1 головка;

гострий перець (чилі) — 1 стручок;

корінь хрону — 1-2 шт.;

оцет (яблучний) — 50 мл;

сіль — 2 ст. л.;

цукор — 2 ст. л.;

чорний перець (горошок) — 10 шт.

Приготування.

Овочі помити та почистити. Помідори, цибулю, селеру, болгарський перець, часник та гострий перець подрібнити у м’ясорубці або блендері.

Перелити суміш у каструлю, додати сіль, цукор, чорний перець горошком і подрібнений корінь хрону.

Довести до кипіння та варити на слабкому вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

За 5 хвилин до готовності додати яблучний оцет.

Гарячу суміш розлити у стерилізовані банки та закатати.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.