Догори
Дати відгук

Батьки мають навчити дітей пити воду — нутриціолог

Кип'ячена водопровідна вода також не підходить для дитячого організму.

2 хв на прочитання18 Вересня 2021, 18:32
Поділитись:

За словами Наталії Сердюк, нутриціолога, працюючи з дітьми, найперше завдання яке вона  ставить перед батьками, це  навчити дітей пити воду. Адже араз це є глобальною проблемою не тільки дорослих, а і дітей.

"Вода є невід’ємним складником для нормального функціонування організму!Вона заповнює тканини й клітини, бере участь у біохімічних реакціях, забезпечує транспорт більшості поживних речовин, терморегуляцію, а також виводить із організму продукти обміну, шлаки. Вся вода в організмі оновлюється приблизно впродовж місяця, а внутрішньоклітинна — за тиждень. Загальний вміст води в організмі та її розподіл за секторами й тканинами організму з віком змінюються", - пояснила нутриціолог.

Критерієм достатньої кількості води в організмі є вологі слизові оболонки, добрий тургор шкіри, достатнє сечовиділення.

Сердюк додає, що вода, яку п’ють діти, має бути якісною і добре очищеною. Адже вживання неякісної води (неочищеної водопровідної або колодязної) є однією з причин порушень діяльності шлунково-кишкового тракту у дітей. Погана вода негативно впливає на більш вразливий, ніж у дорослих, дитячий організм.

"Тіло дитини на 80% складається з води, а дорослої людини - на 60%. Від кількості і якості води залежить все енергозабезпечення організму, здоров'я і нормальні функції всіх органів, особливо в період їх розвитку, зростання, становлення", - зауважує спеціалістка.

Вона переконує, що особливо важливу роль вода відіграє для дитячого здоров'я. Вкрай важливо сформувати у дитини звичку правильного вживання води. Кількість рідини, яку потрібно приймати дитині, змінюється в залежності від його віку, раціону харчування, пори року, кількості фізичних навантажень, вологості повітря.

"Велику роль відіграє те, яку саме воду ви даєте дитині. Зокрема, вона повинна бути фізіологічно повноцінною, містити всі життєво важливі макро- і мікроелементи. Вода повинна бути багата на кальцій, натрій і магній, та не повинна містити барвників, ароматизаторів, консервантів, а також інших добавок, які не рекомендуються вживати дітям", - деталізувала Сердюк.

Нутриціолог звертає увагу, що не рекомендується поїти дітей водою з відкритих джерел. У них можуть потрапити не тільки мікроби, але і різні токсини, і механічні забруднення. Кип'ячена водопровідна вода також не підходить для дитячого організму. Для дезінфекції в водопровідну воду додають хлор, який залишається в ній навіть після кип'ятіння і є вкрай шкідливим для організму.

Нагадаємо, є шість порад щодо того, як приборкати вечірнє переїдання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost