Догори
Дати відгук

Баскський чизкейк — на відміну від звичайного, виходить із першого разу, а готується простіше

Потрібно тільки вилити основу в папір і поставити в духовку.

1 хв на прочитання11 Грудня 2024, 07:24
Фото: Pinterest Фото: Pinterest
Поділитись:

Знаменитий баскський чизкейк вигадав близько 20 років тому шеф-кухар Сантьяго Рівера. Готується він набагато простіше за класичний, проте виходить гарантовано смачним із першого разу. Темний колір його тонкої скоринки — цукор, що карамелізувався — дає десерту неймовірний аромат і смак. Чизкейк виходить ніжнішим за будь-який крем. Це ідеальний варіант десерту до вечірнього чаю.

Інгредієнти:

сир — 430 г;

яйце — 3 шт.;

цукрова пудра — 120 г;

екстракт ванілі — 1 ч. ложка;

лимонний сік — 1 ч. ложка;

борошно — 20 г;

вершки 33 % — 270 г.

Приготування.

У форму для запікання діаметром приблизно 15 см застелити два шари паперу для запікання.

У велику миску викласти м’який сир кімнатної температури та яйця, збити міксером до однорідної пастоподібної маси. Додати цукрову пудру, екстракт ванілі та лимонний сік і добре перемішати.

Поступово додати борошно, продовжуючи перемішувати.

Тепер акуратно влити вершки, щоб не утворилися грудки, та перемішати до однорідної маси. Викласти вершкову суміш у форму для випікання та відправити у духовку на 35 хвилин при температурі 240 °C.

Чизкейку треба дати повністю охолонути, не виймаючи його з форми. Потім залишиться лише перевернути його на плоску тарілку та подати до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.