- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Баскський чизкейк — на відміну від звичайного, виходить із першого разу, а готується простіше
Баскський чизкейк — на відміну від звичайного, виходить із першого разу, а готується простіше
Потрібно тільки вилити основу в папір і поставити в духовку.
Знаменитий баскський чизкейк вигадав близько 20 років тому шеф-кухар Сантьяго Рівера. Готується він набагато простіше за класичний, проте виходить гарантовано смачним із першого разу. Темний колір його тонкої скоринки — цукор, що карамелізувався — дає десерту неймовірний аромат і смак. Чизкейк виходить ніжнішим за будь-який крем. Це ідеальний варіант десерту до вечірнього чаю.
Інгредієнти:
сир — 430 г;
яйце — 3 шт.;
цукрова пудра — 120 г;
екстракт ванілі — 1 ч. ложка;
лимонний сік — 1 ч. ложка;
борошно — 20 г;
вершки 33 % — 270 г.
Приготування.
У форму для запікання діаметром приблизно 15 см застелити два шари паперу для запікання.
У велику миску викласти м’який сир кімнатної температури та яйця, збити міксером до однорідної пастоподібної маси. Додати цукрову пудру, екстракт ванілі та лимонний сік і добре перемішати.
Поступово додати борошно, продовжуючи перемішувати.
Тепер акуратно влити вершки, щоб не утворилися грудки, та перемішати до однорідної маси. Викласти вершкову суміш у форму для випікання та відправити у духовку на 35 хвилин при температурі 240 °C.
Чизкейку треба дати повністю охолонути, не виймаючи його з форми. Потім залишиться лише перевернути його на плоску тарілку та подати до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.