Пудинг — дуже легкий і ніжний англійський десерт, що зазвичай готується на водяній лазні. Пудинг подають навіть на сніданок або використовують як наповнення для тарталеток чи іншої випічки. Є дуже багато рецептів пудингу — наприклад, банановий.
Інгредієнти:
молоко — 1 склянка;
банан — 1 шт.;
цукор — 1/2 столової ложки;
вершкове масло — 1 столова ложка;
куряче яйце — 1 шт.;
картопляний крохмаль — 1 столова ложка;
ванілін — дрібка.
Приготування.
Очистити банан, відрізати кілька кружків для прикраси та подрібнити блендером на пюре.
У глибокій посудині змішати молоко, цукор і ванілін, закип'ятити, помішуючи. Яйце збити віничком, додати крохмаль і влити цю суміш невеликим порціям, не перестаючи помішувати, в молочну суміш.
Зменшити вогонь і варити суміш до загусання.
Щойно маса загусла, зняти з вогню, додати вершкове масло. Добре перемішати.
Розлити пудинг у форму і відправити в холодильник бодай на кілька годин.
Банановий пудинг готовий. Прикрасити можна листочком м'яти та кружальцями банана.
Також ми розповідали про дієтичний шоколадний чизкейк без випічки: дуже простий рецепт.