Догори
Дати відгук

Бабусині млинці на молоці: рецепт з дитинства

Млинці, які тануть у роті

2 хв на прочитання27 Жовтня 2022, 12:15
Поділитись:

сі ми з дитинства пам’ятаємо неймовірний смак та дивовижний запах млинців, які нам готувала бабуся. Ці смакові та ароматичні властивості ми впізнали б, певно, із тисячі варіацій класичних млинців. Але з плином часу ми просто забуваємо або навіть і не знаємо класичного рецепту цих надзвичайних млинців, а часом так хочеться згадати дитинство…

Саме тому ми допоможемо вам у цьому і повернемо у той час, коли все було бадьоро та безтурботно, а на кухні пахло молоком та свіжою випічкою.

Отже, починаємо готувати млинці на молоці.

Інгредієнти

Молоко0, 5 л
Яйця3 шт.
Цукор2 ст. л.
Сіль1/4 ч. л.
Сода1/4 ч. л.
Пшеничне борошно1,5 склянки
Рослинна олія2-3 ст. л.

 

Приготування

1

Спочатку у глибоку тарілку вбиваємо яйця. А також паралельно відмірюємо необхідну кількість молока.

2

Тепер у яйця відправляємо цукор і перетираємо їх разом. Молоко в цей час потрібно трішечки підігріти.

3

Приблизно 100 мл теплого молока вливаємо у яєчну суміш.

4

Через сито у тісто просіюємо борошно. Його також можна просіяти попередньо ще раз. Завдяки цьому млинці будуть ніжнішими та смачнішими.

5

Далі в суміш додаємо трішки соди і все тісто вимішуємо до однорідного стану.

6

Виливаємо решту теплого молока і вимішуємо тісто доти, доки воно не стане однорідним. Після цього відправляємо його в холодильник приблизно на 20 хвилин, щоб воно відстоялося.

7

Дістаємо тісто з холодильника і вливаємо в нього 2 або 3 столові ложки олії. Усе гарненько перемішуємо.

8

У сковорідку наливаємо трішки олії та розтираємо її серветкою по всій поверхні.

9

Розігріваємо сковорідку і вливаємо ополоником тісто, рівномірно його розподіляючи по всій поверхні.

10

Перевертаємо млинець на другий бік і підсмажуємо до золотистого кольору.

11

З усього тіста смажимо млинці аналогічним способом.

12

З приготовлених смачних та запашних млинців можна створити солону закуску або солодкий десерт. Їх також можна вживати самостійно під час чаювання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Кліматичний удар по агробізнесу: у провідних провінціях Китаю гниє 30% національного врожаю кукурудзи
1 хв на прочитання10 годин тому
Причини, чому рвуться млинці: як виправити надто рідке тісто та брак яєць
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання23 години тому
Фото ілюстративне
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день макаронів — 25 жовтня: історія, рецепти, любов до пасти
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитанняВчора
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025