Аграрії Миколаївщини рятують помідори від молі: введено карантин

1 хв на прочитання03 Серпня 2024, 14:25
Пошкоджені міллю томати

Південноамериканська томатна міль паразитує на пасльонових, та найчастіше живиться саме томатами.

Ще один побічний ефект виснажливої спеки. На території села Благодарівка, Нечаянської сільської ради, що на Миколаївщині, запроваджено карантинний режим через розповсюдження південноамериканської томатної молі. Про це повідомили у відділі зв'язків регіонального офісу Держпродспоживслужби.

Розпорядженням Миколаївської РВА від 26.07.2024 року затверджені фітосанітарні заходи з метою локалізації і ліквідації вогнищ даного карантинного організму.

Південноамериканська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.)

Південноамериканська томатна міль (Tuta absoluta Meyr.) – олігофаг, шкідник, живиться на пасльонових культурах, однак основною кормовою культурою є томати. Гусениці шкідника можуть харчуватися на всіх частинах рослин томатів і ушкоджувати рослини на всіх стадіях росту. Вони утворюють великі міни на листах, вигризають довгі ходи в стеблах і пагонах, зелених плодах, викликаючи значні втрати врожаю, як у теплицях, так і у відкритому ґрунті. Ушкоджені плоди погано зберігаються, загнивають і втрачають товарну якість. Втрати врожаю можуть досягати 50-100%.

Шкідник характеризується високою швидкістю розмноження. Може мати повні 12 поколінь за рік залежно від умов навколишнього природного середовища. Добре розмножується у жаркому посушливому кліматі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: