Аджика зі слив — рецепт дуже простий, смачний і незвичний.⠀
Інгредієнти:
помідори — 2 кг;
сливи (без кісточок) — 1 кг;
цибуля — 250 г;
сіль — 1,5 ст. л.;
цукор — 200 г;
часник — 100 г;
червоний гострий перець — 1 ст. л.;
лавровий лист — 2 шт.;
гвоздика — 4 шт.;
оцет 9 % — 1 ст. л.
Приготування.
Помідори, цибулю та сливу пропустити через м'ясорубку або блендер і поставити варити на 1,5-2 години, періодично помішуючи.⠀
За 30 хвилин до готовності додати сіль, цукор, спеції, оцет і часник.⠀
Розкласти гарячим по стерильних банках і закутати до остигання.
Також ми розповідали про ароматний болгарський перець для фарширування на зиму.