Догори
Дати відгук

Ароматний болгарський перець для фарширування на зиму

Окрім перцю, знадобиться лише оцет, сіль, цукор і вода.

1 хв на прочитання09 Вересня 2022, 07:38
Поділитись:

Фарширований перець можна буде приготувати й узимку, якщо зараз закрити його за цим рецептом.

Інгредієнти на 3 л. банку:

болгарський перець солодкий — 12 шт.;

оцет столовий 9 % — 3 ст. л.;

сіль — 3 ст. л.

цукор-пісок — 2 ст.

вода — 1.5 – 2 л.

Приготування.

Простерилізувати всі банки для заготівлі перців (найкраще використовувати 3-літрові).

Перці вимити, видалити плодоніжки та насіння, зробивши кругові надрізи зверху.

Банки наповнити перцями якомога щільніше, вкладаючи їх один в інший для економії місця.

Залити банки з перцями окропом, прикрити кришками і дати банкам постояти півгодини.

Злити воду з банок у велику каструлю.

Закип'ятити воду і додати сіль, цукор. Нехай маринад покипить, доки всі кристали не розчиняться.

У кожну банку з перцями влити оцту і відразу залити банки киплячим маринадом, закрутити кришками.

Перевернути банки, закутати і дати повністю охолонути.

Також ми розповідали про баклажанну ікру на зиму без оцту і без стерилізації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.