Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Хто наступний міністр на вихід? Черга підходить до міністра Абрамовського

Хто наступний міністр на вихід? Черга підходить до міністра Абрамовського

Вочевидь, Офіс президента не бачить реформ у сфері екологіі, власне, як і громадяни.

2 хв на прочитання16 Травня 2021, 15:15
Фото: Mind.ua Фото: Mind.ua
Поділитись:

Президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак проводять масштабну кадрову перестановку, і збирають голоси, щоб «пробити» це у Верховній Раді. На даний момент голосів немає. Про це у facebook повідомляє редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Предмет торгів – 5 міністерств. Міністр інфраструктури – Криклій, економіки – Петрашко, написали заяви про відставку. Міністр охорони здоров'я Степанов заяви не писав, але подання на його звільнення з Кабміну надійшло до парламенту. Однак Офіс президента також має намір отримати заяви від міністра фінансів Марченко та екології – Абрамовського», – написав Юрій Бутусов.

Експерт зазначив, що такі питання, як що вони зробили поганого, що потрібно виправляти не обговорюються.

«Рішення залишаються кулуарними. На місце Криклій пророкують главу Украавтодор Кубракова, на місце Петрашко - главу податкової служби Любченко. Офіс президента пояснює цю перебудову вимогами посольства США, але, очевидно, справжньою причиною є бажання Офісу відсунути від окремих міністерств окремих олігархів, і присунути інших, більш лояльних. Головне завдання - встигнути зробити заміну до 20 травня, щоб на другу річницю видати ці перестановки за новий етап реформ Зеленського», – пише Бутусов.

Він додав, що Офіс почав збір голосів в Раді за відставку міністрів.

«Справа не проста - адже самі Слуги вже не раз голосували за такі забаганки ОП, але всі ці заміни до жодних реформ не призводять, а про підтримку парламенту ОП забуває на наступний день. Тому за відставку кожного міністра голоси доведеться збирати, ще далеко нічого не вирішено», – наголосив експерт.

Він додав, що Володимиру Зеленському потрібно створювати нову коаліцію, і знову вступати в переговори з олігархами «і знову обіцяти кожному шматочки влади з давно розсипаної колоди».

Нагадаємо, що раніше Greenpost.ua писав про корупційну схему від міністерства довкілля.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.