Догори
Дати відгук

Сім продуктів для підвищення інтелекту та збереження пам’яті

Варто знати, від яких фруктів краще відмовитися вранці.

2 хв на прочитання13 Листопада 2021, 06:50
Продукти для мозку Продукти для мозку
Поділитись:

Дослідження показують, що продукти, багаті вітамінами, мінералами, антиоксидантами, флавоноїдами, поліфенолами та жирними кислотами омега-3, можуть допомогти захистити цей важливий орган. Вони здатні запобігти зниженню когнітивних функцій, поліпшити пам’ять, концентрацію, підвищити інтелект і загальний стан мозку.

Фахівці виділяють декілька найбільш корисних продуктів.

Сім продуктів для здоров’я мозку:

  • листова зелень. Капуста, шпинат, рукола, селера — вся ця зелень наповнена поживними речовинами, в тому числі вітаміном К, бета-каротином, фолієвою кислотою та вітаміном Е; 
  • баранина. Згідно з дослідженням щотижневе вживання баранини було пов’язано з поліпшенням довгострокових когнітивних функцій. 10-річне спостереження виявило поліпшення показників інтелекту у людей, які споживали певні продукти, включаючи баранину;
  • сир. Було доведено, що сир також має захисні функції проти вікових когнітивних проблем. Навіть у похилому віці він може принести користь для мозку;
  • яйця. Це один із кращих харчових джерел холіну. Ця речовина здатна зменшувати запалення і покращувати функції мозку, таких як збереження пам’яті і зв’язку між клітинами мозку;
  • лосось. Жирна риба, така як лосось, багата жирними кислотами омега-3, які мають велике значення для розвитку та правильного функціонування мозку. Крім поліпшення здоров’я мозку, ці жирні кислоти знижують ризик серцевих захворювань і артриту;
  • чорниця. Хоча всі ягоди корисні для здоров’я мозку, чорниця за багатьма показниками лідирує. Ця ягода містить вітамін С, Вітамін К, марганець і фітонутрієнти. Поживні речовини стимулюють приплив крові та кисню в мозок, що призводить до підвищення концентрації уваги; 
  • волоський горіх. Порівняно з іншими горіхами волоські містять удвічі більше антиоксидантів. Вони також включають жирну кислоту омега-3, яка протидіє зниженню когнітивних функцій, пригнічуючи запалення й окислювальний стрес.  

Варто знати від яких фруктів краще відмовитися вранці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Вікіпедія
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання2 години тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання3 години тому
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання5 годин тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання6 годин тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання6 годин тому