Догори
Дати відгук

5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину

Лікарі рекомендують регулярно вживати ці овочі

2 хв на прочитання26 Квітня 2024, 16:30
Поганий холестерин Корисні овочі Харчування Поганий холестерин Корисні овочі Харчування
Поділитись:

Харчування є одним із головних факторів, що впливає на здоров'я організму, а особливо на серцево-судинну систему. Зокрема, правильна дієта дозволяє знизити рівень поганого холестерину – небезпечного компонента, який закупорює кровоносні судини, призводить до кисневого голодування та інших проблем серця. Лікарі назвали 5 овочів, які допомагають тримати його на низькому рівні.

Брокколі

Брокколі багата на розчинну клітковину, що робить її чудовою стравою для боротьби з високим рівнем холестерину. У броколі є багато поживних речовин, вона також багата на сіру сполуку під назвою сульфорафан, яка допомагає знизити рівень жиру в клітинах. У травному тракті клітковина броколі пов'язується із жовчними кислотами, що полегшує нашому організму виведення холестерину. Вживання багатих клітковиною овочів також допоможе нам приборкати переїдання і, отже, знизити рівень жирів в організмі.

Капуста калі

Калій, клітковина, фолієва кислота і кальцій - це лише деякі з корисних для серця компонентів, які удосталь містяться в так званій листовій капусті калі. Цей продукт знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності, що може звести до мінімуму ймовірність розвитку серцевих захворювань.

Кольорова капуста

У кольоровій капусті багато рослинних стеролів, типу ліпідів, які заважають кишечнику поглинати холестерин. Сульфорафан, присутній у кольоровій капусті, також допомагає знизити рівень холестерину в крові, що захищає наші артерії від накопичення жиру.

Редиска

Відмінним джерелом антоціанів, що знижують рівень поганого холестерину, є звичайна редиска. Багато мінералів, таких як кальцій і калій, а також антиоксидантів допоможе знизити високий кров'яний тиск і звести до мінімуму ризик розвитку серцевих захворювань. У редису в 2,5 рази більше харчових волокон, ніж у яблуках, що допомагає цьому овочу бути живильним для організму.

Морква

Організм перетворює бета-каротин, що міститься в цьому овочі, на вітамін А, що в результаті впливає на рівень поганого холестерину в позитивний бік. Споживання моркви змінює екскрецію жовчних кислот, абсорбцію холестерину, що зрештою захищає наше серце.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото: ілюстративне
Трагедія на Сумщині: батьки до смерті заморили голодом двомісячне немовля
1 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенероване ШІ
Всесвітній день боротьби зі СНІДом: статистика та проблематика
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото праворуч: Nailboo.com. Фото ліворуч: Realsimple.com. Колаж: Greenpost.ua
«Хочеш позбутися клієнта — візьми прострочений гель-лак»: секрети професійного манікюру та лайфхаки для краси нігтів
12 хв на прочитання7 годин тому
Eurodental: виготовлення та встановлення зубних коронок під ключ 
Eurodental: виготовлення та встановлення зубних коронок під ключ 
3 хв на прочитанняВчора
Уряд анонсував підвищення окладів соцпрацівників, медиків і педагогів у сфері соцпослуг
1 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день сексу: статистика та соціальна проблематика
2 хв на прочитанняВчора
Прогноз сонячної активності та магнітних бур на 30 листопада
1 хв на прочитанняВчора
Простий і бюджетний спосіб зробити взуття нековзким за допомогою ватної палички та спирту
2 хв на прочитання29 Листопада 2025