Догори
Дати відгук

Зміцнює кістки та знижує холестерин: цей овоч потрібно їсти щодня

Так ефект буде накопичувальним і ви помітите позитивні зміни в організмі.

2 хв на прочитання14 Липня 2024, 06:50
Зміцнює кістки Знижує холестерин Корисний овоч Зміцнює кістки Знижує холестерин Корисний овоч
Поділитись:

Хто б міг подумати, що маленький овоч, який часто використовують як добавку до борщу або для поліпшення смаку апетитних пампушок, може зберігати в собі таке багатство для здоров'я.

Вживати його бажано щодня, тільки так ефект буде накопичувальним і ви помітите позитивні зміни в організмі. І це звичайнісінький часник!

Користь часнику для здоров'я

Описати однією фразою його корисні властивості просто неможливо. Це справжнісіньке джерело вітамінів і мінералів, які творять чудеса з нашим тілом.

Він підвищує загальний рівень імунітету, виводить токсини і захищає від різних захворювань. Якщо вживати його протягом трьох місяців, артеріальний тиск знизиться до здорових значень, а рівень тригліцеридів впаде.

Він також позитивно впливає і на здоров'я кісток. Саме тому спортсмени часто використовують його як харчову добавку. Китайські та індійські лікарі рекомендують їсти часник для боротьби з подагрою та паразитарними захворюваннями.

Які вітаміни містить часник

Найбільшу користь приносить великий вміст у ньому вітаміну С, який необхідний для виробництва колагену. Ще в ньому є вітаміни B1 і B6 — перший потрібен для правильного функціонування метаболізму, а другий відповідає за здоров'я нервової системи та покращує настрій.

Є в його складі і мінерали, такі як калій, кальцій, фосфор і магній. Завдяки їм організму легше контролювати кров'яний тиск і зберігати кістки та зуби міцними.

Також часник містить аліцин, квецетин і селен, які вирізняються протизапальними, антиоксидантними й антибактеріальними властивостями.

Кому не можна їсти часник

І хоча він має безліч корисних властивостей, деяким людям він категорично протипоказаний. За описаних нижче випадків, слід обмежити вживання цього овоча.

Перші, кому варто двічі подумати перед додаванням часнику в раціон — власники чутливих шлунків. Страви з ним можуть довго і важко перетравлюватися, призвести до дискомфорту і навіть печії.

Також не рекомендується його їсти людям із виразковою хворобою шлунка або дванадцятипалої кишки, щоб не погіршити свій стан.

Якщо ж у вас алергія на цибулю, часник або цибулю-порей, то краще не гратися з фортуною, а відкласти її в дальню шухляду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost