Догори
Дати відгук

4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави

Дуже складно уявити свій ранок без чашки ароматної кави. На щастя, вживання кави може бути не тільки безпечним, але й корисним для здоров’я, якщо її правильно пити.

2 хв на прочитання12 Червня 2022, 02:00
Поділитись:

Помірне споживання( 400 мл в день) кави може сприяти прискоренню обміну речовин, активізувати процес розщеплення жирів, знизити запальні процеси в організмі, захистити організм від вільних радикалів та зменшити розвиток діабету. Не кажучи вже про те, що кава сприятливо позначається на настрої, працездатності та загальному самопочутті. Однак, при частому і неправильному споживанні кофеїн може зашкодити організму. Про те, які помилки найчастіше роблять любителі кави і чому їх варто уникати, розповідаємо в нашому матеріалі.

Пити каву на голодний шлунок

Згідно з дослідженнями, кава до прийому сніданку може підвищити рівень цукру в крові і привести до загострення і розвитку хронічних захворювань травної системи, таких як гастрит або виразка. Пити каву відразу після їжі теж не найкраща ідея, оскільки в цьому випадку вона може зашкодити травному процесу та спричинити кишковий дисбаланс. Найбільш оптимальне рішення – пити каву через годину після їжі.

Пити більше чотирьох чашок кави на день

Крім розладу сну, надмірне споживання кофеїну може викликати навантаження на серце і порушення роботи серцево-судинної та нервової систем, а також підвищити артеріальний тиск і призвести до зневоднення організму, що загрожує подальшими несприятливими для здоров’я наслідками – наприклад, зниженням імунітету.

Вживати нефільтровану каву

Нефільтрована кава – особливо якщо під час її приготування кавова гуща занадто довго залишалася в гарячій воді, – містить речовини, що підвищують рівень поганого холестерину. Краще звести його вживання до мінімуму або взагалі перейти на корисну фільтр-каву — за результатами досліджень, помірне вживання такої кави скорочує ризик смертності від захворювань серцево-судинної системи.

Пити розчинну каву

При виготовленні розчинної кави виробнки часто додають сухе молоко, цукор, ароматизатори та інші добавки для більш насиченого смаку. Корисних властивостей у розчинній кави набагато менше, ніж шкідливих. У ньому міститься більше кофеїну, ніж у натуральних зернах, і часте споживання такої кави може швидше викликати залежність. Крім того, до складу розчинної кави входить хлорогенова кислота, яка негативно впливає на роботу серця.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора