Догори
Дати відгук

3 правила здорової засмаги

Чому слід дозувати сонце

3 хв на прочитання18 Травня 2022, 10:36
Поділитись:

Сонячне світло і тепло необхідні людському організму не менше, ніж вода та повітря. Помірні сонячні ванни заряджають тіло енергією, сприяють гармонійному фізичному розвитку, гарному самопочуттю, позитивному настрою. А ще, після сеансів засмаги шкіра набуває гарного бронзового відтінку. Все це, безумовно, говорить на користь того, щоб частіше бувати на сонці. Але при цьому дуже важливо дотримуватися кількох правил і обов'язково користуватися сонцезахисною косметикою. З асортиментом кремів із SPF-фільтром ви можете ознайомитись на сайті https://apteka-ds.com.ua/, а про правила здорової засмаги ми детально розповімо у нашій статті.

Як засмагати без шкоди для здоров'я

1. Приймати сонячні ванни у певний час. У проміжку з 11 до 16 години дня ультрафіолетові промені набувають максимальної інтенсивності, тому в цей час знаходитися на сонці не рекомендується. Для безпечної засмаги краще вибирати час до або після цього проміжку. Якщо вийшло так, що ви опинилися на самому сонці, по можливості прикрийте шкіру одягом або знайдіть рятівну тінь.

2. Не використовувати мило і спиртовмісну косметику перед сеансом засмаги. Перед походом на пляж краще утриматися від купання з милом або гелем для душу, не слід протирати тіло спиртовмісними лосьонами. Справа в тому, що на шкірі утворюється природний захисний шар жиру, і саме він перешкоджає швидкому почервонінню та зневодненню. Позбавлена цього захисту шкіра стає більш вразливою і схильною до термічних опіків, утворення пігментних плям.

3. Дозувати сонце. Навіть якщо ви засмагаєте в рекомендований фахівцями час, все ж таки не слід проводити на сонці по кілька годин поспіль. Краще обмежитися 30-40 хвилинами з ранку і таким самим за тривалістю сеансом у вечірній час. Цього буде цілком достатньо для того, щоб в організмі активувався процес синтезу мелатоніну, проте ризик отримати опік буде мінімальним.

Чому потрібно користуватися сонцезахисною косметикою

Ще одним важливим правилом безпечної засмаги можна назвати використання спеціальних захисних засобів із SPF-фактором. Ця косметика перешкоджає негативному впливу ультрафіолетового випромінювання, що провокує зневоднення шкіри, прискорює процеси фотостаріння, провокує утворення пігментних плям. У складі засобів є активні компоненти, що створюють на шкірі захисний бар'єр, а також зволожуючі та поживні комплекси.

Асортимент сонцезахисної косметики дуже широкий. Купити її можна у звичайних супермаркетах, але краще віддати перевагу засобам, що продаються в аптеках. Засоби, які пропонує аптека DS, наприклад, проходять обов'язкову сертифікацію та тестування на гіпоалергенність.

Спеціаліст аптеки також може надати кваліфіковану допомогу у виборі крему, порекомендувати той чи інший варіант залежно від вашого типу шкіри та індивідуальних особливостей організму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання59 хвилин тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання2 години тому
Переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання3 години тому
Коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання4 години тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання6 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання6 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання7 годин тому