Догори
Дати відгук

12 способів зробити вашу оселю теплішою

Зверніть увагу

3 хв на прочитання12 Жовтня 2022, 18:00
Поділитись:

З настанням осені все більш актуальним стає питання утеплення власного будинку. Як зробити так, щоб не довелося мерзнути? Даємо прості, але ефективні поради.

1. ПЕРЕВІРТЕ ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ РАДІАТОРІВ

Радіатори опалення потребують регулярної перевірки фахівцем: можливо, їм знадобиться невеликий сервіс, а можливо, і заміна. Зверніть увагу: якщо температура стояка та поверхні батареї відрізняється, це явно свідчить про несправність.

2. ВІДБИВАЙТЕ ТЕПЛО

На стіні за батареєю можна розмістити спеціальний матеріал, що відображає тепло (або наклеїти звичайну фольгу) – тоді ефективність роботи радіаторів помітно підвищиться, і вдома стане тепліше.

3. ПОДУМАЙТЕ ПРО ТЕПЛУ ПІДЛОГУ

Якщо заради тепла в квартирі ви готові на досить масштабні зміни, подумайте про облаштування теплої підлоги. Особливо актуально для сімей із маленькими дітьми.

4. ПОСТЕЛІТЬ КИЛИМИ

Утеплити підлогу (а заодно і посилити шумоізоляцію) можна й іншим способом – постеливши на підлогу килими. Причому чим ворсистішими вони будуть, тим більше тепла утримають.

КРІМ КИЛИМІВ, ДОДАДУТЬ ДОМУ ТЕПЛА І ТАКІ ПРИЙОМИ: 

5. ДОДАТЙТЕ ТЕКСТИЛЬ

Втім, не варто обмежуватися килимами: що більше у квартирі текстилю, то більше тепла зберігається. На допомогу прийдуть пледи, декоративні подушки, штори та багато іншого. Бонус: інтер’єр, наповнений текстилем, навіть візуально виглядає набагато більш затишним та теплим.

6. ПЕРЕВІРТЕ ВІКНА ТА ДВЕРІ

Переконайтеся, що віконні та дверні отвори не пропускають холодне повітря. У разі виявлення щілин і зазорів усуньте їх (наприклад, за допомогою монтажної піни).

7. ЗАМІНІТЬ СКЛОПАКЕТИ

Значна частина тепла в квартирі втрачається через застарілі або неправильно підібрані вікна. Якщо ваші склопакети однокамерні, можливо, настав час змінити їх на дво- або навіть трикамерні? На замітку: також існує скло зі спеціальним напиленням для більшої теплоізоляції. 

8. ДОДАТЙТЕ ТЕПЛІ ВІДТІНКИ

Теплі кольори – помаранчевий, жовтий та червоний – і їх відтінки візуально роблять інтер’єр теплішим. Додайте ці тони у свою обстановку – і відчуйте різницю.

9. ЗАПАЛІТЬ СВІЧКИ

Тепла, що виділяється свічками, звичайно, навряд чи вистачить на те, щоб обігріти кімнату. Зате сам вид полум’я міцно асоціюється в нашій свідомості з теплом і затишком – і тому навіть від крихітної свічки вам стане менш холодно.

10. ПРИДБАЙТЕ ОБІГРІВАЧ

Якщо ви в принципі задоволені температурою у вашій квартирі – і мерзнете тільки в короткі періоди до включення опалення та після його відключення, придбайте електрообігрівач і забудьте про холоди (сучасні виробники пропонують чимало моделей зі зниженою витратою електрики, візьміть на замітку).

11. ЗАСКЛІТЬ БАЛКОН

Утепліть і скліть свій балкон або лоджію, це серйозно підвищить загальну температуру в квартирі.

12. ТЕПЛОІЗОЛЮЙТЕ КВАРТИРУ

Якщо ви зробили, здається, все, що тільки можна, а в квартирі, як і раніше, холодно, подумайте про теплоізоляцію стін, підлоги і стелі. Це вимагатиме серйозних вкладень та масштабного ремонту, зате надійно вирішить проблему та дозволить надалі серйозно економити на обігріві (а також охолодженні!) квартири.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання24 Квітня 2024
Ціни на газ Паливо Український ринок
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання23 Квітня 2024
Виробництво біометану має потенціал потужного росту
Виробництво біометану має потенціал потужного росту - Герус
2 хв на прочитання22 Квітня 2024
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024