- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- 10 секретів смачного прозорого холодцю
7 листопада кожного року українці відзначають гастрономічне свято – День холодцю. Це чудова нагода приготувати цю смачну страву.
Холодець – традиційна українська страва, яку здавна готують на свята у холодну пору року. Подають із хроном або гірчицею. Готують холодець без додавання желатину. Він загусає завдяки тривалому варінню кісток, які містять багато желюючих речовин.
Секрети приготування холодцю
- Найсмачніший холодець з кількох видів м’яса, наприклад, свинини і курятини. Для застигання треба обов’язково додавати ратиці, рульку, вуха. Перед варінням треба все замочити на ніч у холодній воді, а потім ретельно пошкребти ножем.
- Варити холодець треба у великій каструлі, але у мінімальній кількості води: вона має обов’язково покривати м’ясо. Води можна налити на 2-3 пальці вище рівня м’яса, але не більше. Щоб під час варіння вона сильно не википіла, бо доливати воду не можна – холодець буде мутний.
- У холодну воду до м’яса покласти цілу цибулину і морквину.
- Під час закипання зняти всю піну, щоб бульйон не був мутний.
- Солити холодець потрібно за 30 хв до кінця варіння (сіль призупиняє процес желювання, тому спішити не варто). Солі треба давати дещо більше, ніж зазвичай. Після охолодження він буде менш солоний. Варто також додати чайну ложку цукру – це натуральний підсилювач смаку.
- Варити холодець треба на мінімальному вогні (щоб у жодному разі не кипів, а млів), не менше 4 годин.
- Багато спецій додавати не варто, тільки наприкінці варіння дати лавровий листок, перець горошком.
- Наприкінці варіння вичавити у бульйон часник, накрити кришкою, дати настоятися.
- Зібрати з бульйону весь жир, дістати м’ясо, вибрати всі кісточки, порізати.
- Розкласти м’ясо у тарілки, залити бульйоном, обов’язково проціджуючи його через сито.
Більше з розділу Агро
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
Данія засадить лісом 15% своїх сільгоспугідь
У ДАР з'явиться система оповіщення для бджолярів - Мінагро
Інвестиції у рибне господарство: Рада ухвалила відповідний закон
Млинці «Тануть у роті» — покроковий рецепт
Україна через слабкий врожай потребує імпорту картоплі
Більше з GreenPost
Спонсор кампанії Трампа хоче купити «Північний потік-2», аби дати США важелі впливу на переговори щодо долі України
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
У США можуть заборонити поширені ліки проти застуди
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів