- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- 10 секретів смачного прозорого холодцю
10 секретів смачного прозорого холодцю
Найсмачніший холодець з кількох видів м’яса
10 секретів смачного прозорого холодцю День холодцю7 листопада кожного року українці відзначають гастрономічне свято – День холодцю. Це чудова нагода приготувати цю смачну страву.
Холодець – традиційна українська страва, яку здавна готують на свята у холодну пору року. Подають із хроном або гірчицею. Готують холодець без додавання желатину. Він загусає завдяки тривалому варінню кісток, які містять багато желюючих речовин.
Секрети приготування холодцю
- Найсмачніший холодець з кількох видів м’яса, наприклад, свинини і курятини. Для застигання треба обов’язково додавати ратиці, рульку, вуха. Перед варінням треба все замочити на ніч у холодній воді, а потім ретельно пошкребти ножем.
- Варити холодець треба у великій каструлі, але у мінімальній кількості води: вона має обов’язково покривати м’ясо. Води можна налити на 2-3 пальці вище рівня м’яса, але не більше. Щоб під час варіння вона сильно не википіла, бо доливати воду не можна – холодець буде мутний.
- У холодну воду до м’яса покласти цілу цибулину і морквину.
- Під час закипання зняти всю піну, щоб бульйон не був мутний.
- Солити холодець потрібно за 30 хв до кінця варіння (сіль призупиняє процес желювання, тому спішити не варто). Солі треба давати дещо більше, ніж зазвичай. Після охолодження він буде менш солоний. Варто також додати чайну ложку цукру – це натуральний підсилювач смаку.
- Варити холодець треба на мінімальному вогні (щоб у жодному разі не кипів, а млів), не менше 4 годин.
- Багато спецій додавати не варто, тільки наприкінці варіння дати лавровий листок, перець горошком.
- Наприкінці варіння вичавити у бульйон часник, накрити кришкою, дати настоятися.
- Зібрати з бульйону весь жир, дістати м’ясо, вибрати всі кісточки, порізати.
- Розкласти м’ясо у тарілки, залити бульйоном, обов’язково проціджуючи його через сито.
Більше з розділу Агро
Конкуренція на ринку яблук загострилася
2 хв на прочитання7 годин тому
Україна та ЄС домовилися про безстрокове розширення квот на агропродукцію
2 хв на прочитанняВчора
УДП суттєво покращило ефективність річкового флоту: обсяги перевезень Дунаєм зросли на 43%
1 хв на прочитання27 Жовтня 2025
З 1 листопада Україна припиняє видачу паперових фітосанітарних сертифікатів для експорту до ЄС
1 хв на прочитання27 Жовтня 2025
Україна уклала стратегічні меморандуми зі Словенією, Японією та Азербайджаном на конференції UMAC-2025
2 хв на прочитання27 Жовтня 2025
Місячний посівний календар на листопад 2025 року
2 хв на прочитання27 Жовтня 2025
Кліматичний удар по агробізнесу: у провідних провінціях Китаю гниє 30% національного врожаю кукурудзи
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання26 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
УДП впроваджує корпоративні стандарти та готується до модернізації флоту
2 хв на прочитання25 хвилин тому
Як не варто лікувати застуду: поради німецьких медиків
2 хв на прочитаннягодина тому
На Одещину прилетіли лебеді-кликуни: птахи з російської тундри зимуватимуть у «Тузлівських лиманах»
1 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на четвер, 30 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання4 години тому
Не доля, а стан, якому можна запобігти: профілактика та реабілітація після інсульту
2 хв на прочитання8 годин тому
Псоріаз — не лише про шкіру: чому 29 жовтня важливо говорити про видиму і невидиму хворобу
2 хв на прочитання9 годин тому
Догляд, який тримає світ: навіщо потрібен Міжнародний день догляду та підтримки
2 хв на прочитання10 годин тому
На Землі очікується 6-бальна магнітна буря: прогноз на 29 жовтня
1 хв на прочитання18 годин тому

