- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріг з черешнею: сезонна випічка , яку має приготувати кожен
Пиріг з черешнею: сезонна випічка , яку має приготувати кожен
Він смачніший за будь-який торт.
Рецепт досить простий, і з ним впорається навіть не дуже досвідчена господиня. Але найголовніше – ви можете замінити черешню улюбленими ягодами на ваш смак і у вас вийде абсолютно новий рецепт. Класичний рецепт пісочного пирога можна використовувати для приготування частування до чаю в сезон черешні.
Необхідні інгредієнти:
- яйця - 2 шт.
- масло вершкове - 100 г
- борошно - 2 склянки
- розпушувач - 10г
- крохмаль - 1 ст.л.
- цукор - 100 г
- черешня без кісточки - 200 г
Яйця, вершкове масло і цукор змішати до однорідності, після чого всипати борошно з розпушувачем, і вимісити до тих пір, поки тісто не відставатиме від рук. Скачати в кулю і прибрати в холодильник на 10 хвилин. Вимиті і очищені черешні скласти в сотейник і довести до кипіння на невеликому вогні, додати крохмаль. Перемішувати, поки маса не стане густою.
У роз'ємній формі зробити з тіста корж з бортиками, третину тіста залишити. Викласти на корж начинку і трохи загнути бортики. З тіста, що залишилося, зробити решітку і притрусити пиріг цукром. Випікати близько години при температурі 160 градусів. Пісочний пиріг з черешнею можна подавати з кулькою ванільного морозива.
Більше новин читайте на GreenPost.