Вверх
Дать отзыв

Які дві корисні звички збільшують тривалість життя навіть у хворих людей

1 мин на прочтение28 Сентября 2020, 22:27
Поделиться:

Навіть люди з декількома хронічними захворюваннями будуть жити довше, якщо відмовляться від куріння та будуть підтримувати фізичну активність. Про це йдеться в новому дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі PLoS Medicine.

Чи може здоровий спосіб життя допомогти прожити довше людям, у яких є кілька (дві та більше) хронічних хвороб, таких як цукровий діабет, гіпертонія, бронхіальна астма, мігрень і депресія?

Щоб з'ясувати відповідь на це питання, група британських медиків проаналізувала здоров'я і спосіб життя (фізична активність, куріння, споживання алкоголю, дієта) майже 94 000 осіб, у кожного з яких було не менше двох хронічних хвороб в анамнезі. Автори дослідження фокусувалися на 36 захворюваннях, спостереження тривало в середньому 9 років.

Як виявилося, і чоловіки, і жінки з найбільш здоровим способом життя жили в середньому на 6,3 року й на 7,6 року довше відповідно, ніж люди з нездоровими звичками.

Найціннішою для тривалості життя звичкою виявилося некуріння. Курці в віці 45 років жили в середньому на 6 років менше, ніж некурці. Регулярні фізичні вправи були пов'язані з продовженням життя на 2,5 роки. Цікаво, що здорове харчування і відмова від алкоголю давали менш виразний вплив на тривалість життя.

Нагадаємо, рак навчились лікувати без хімії та шкоди для здоров'я.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost