Вверх
Дать отзыв

Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря

Люди, які люблять м’ясо, зовсім не приречені страждати від цього.

2 мин на прочтение04 Июня 2021, 18:33
Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря
Поделиться:

Не слід відмовлятися від м’яса, щоб уникнути проблем від його вживання — треба лише вибрати якісне м’ясо та правильно його приготувати. Про це у своїх коментарях GreenPost розповіла лікар-нутриціолог Анна Мельник.

«Якщо ви любите м'ясо, то краще не смажте його. Шашлик, м'ясо на мангалі, на ґратках не шкідливі. Чому після нього буває погано? Тому що люди зазвичай не їдять м'ясо тиждень, а потім з'їдають кілограм. Любите — їжте, але до нього обов'язково потрібно багато води та зелені. Подивіться, як кавказці їдять м'ясо: його не видно під зеленню, коржик прісний (зазвичай не дріжджовий), сир (це білок) і молоде вино (антиоксиданти). Тому кавказці здорові. Але вони полюбляють дуже гостру їжу, тому переважна більшість кавказьких чоловіків має варикоз. Усе має бути в міру — занадто гостру їжу можна, але на свято, зрідка», — говорить Анна Мельник.

Нутриціолог не радить вживати куповану ковбасу. Вона пропонує взяти кілограм м’яса, замаринувати на ніч і зробити буженину в рукаві, обравши спеції на свій смак.

«Це дешевше за ковбасу і буде чисте м’ясо», — говорить вона.

Однак, обираючи між різними видами м’яса, варто звертати увагу не лише на ціну та свіжість.

«Один із найчистіших видів м’яса — баранина: немає методів вирощування овець на гормонах, антибіотиках, і навіть їхня природна дурість грає для нас позитивну роль: коли їх ведуть на забій, вони не розуміють, що відбувається, навіть не виробляються гормони стресу. Мусульмани — розумні люди!» — говорить Анна Мельник.

Далі в рейтингу нутриціолога йдуть кролятина, індичатина та курятина (принаймні фірм, які постачають екологічно чисту курятину).

«Можна купити домашню курку, і вона сильно візуально відрізняється від цих «блакитних». До речі, знаєте вік курчат-бройлерів, які продаються — 1,5 кг і більше? 56–64 дні. Це коні! Їх годують гормонами, антибіотиками та кокцидіостатиками. Детальніше не розповім, бо після цього ніхто не захоче купувати «фабричну» курятину…» — розповідає Анна Мельник.

Також читайте про яйця, які можна їсти вегетаріанцям.

Ми писали про те, що деякі популярні продукти харчування можуть провокувати інсульт і тромбоз.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото иллюстративное
Цены на подсолнечник в Украине могут продолжить падение после рождественских праздников
1 мин на прочтение42 минуты назад
Предупреждение о ледовых явлениях: на украинских реках начинается замерзание
Предупреждение о ледовых явлениях: на украинских реках начинается замерзание
1 мин на прочтениечас назад
Фото из открытых источников
Трагедия на Ниле: в Египте столкнулись два круизных лайнера
1 мин на прочтение2 часа назад
Массированный удар по энергетике: Ровенская, Тернопольская и Хмельницкая области — без света
Массированный удар по энергетике: Ровенская, Тернопольская и Хмельницкая области — без света
1 мин на прочтение3 часа назад
Украина получила из Литвы полный комплект оборудования для тепловой электростанции
1 мин на прочтение4 часа назад
Роботы-газонокосилки: маленькие помощники для идеального газона
3 мин на прочтение6 часов назад
Когда стоит делать пластику носа и как правильно подготовиться
3 мин на прочтениеВчера
Массированный удар по Одесской области: более 120 тысяч человек без света, в порту уничтожены запасы муки и масла
1 мин на прочтениеВчера