Вверх
Дать отзыв

Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря

Люди, які люблять м’ясо, зовсім не приречені страждати від цього.

2 мин на прочтение04 Июня 2021, 18:33
Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря
Поделиться:

Не слід відмовлятися від м’яса, щоб уникнути проблем від його вживання — треба лише вибрати якісне м’ясо та правильно його приготувати. Про це у своїх коментарях GreenPost розповіла лікар-нутриціолог Анна Мельник.

«Якщо ви любите м'ясо, то краще не смажте його. Шашлик, м'ясо на мангалі, на ґратках не шкідливі. Чому після нього буває погано? Тому що люди зазвичай не їдять м'ясо тиждень, а потім з'їдають кілограм. Любите — їжте, але до нього обов'язково потрібно багато води та зелені. Подивіться, як кавказці їдять м'ясо: його не видно під зеленню, коржик прісний (зазвичай не дріжджовий), сир (це білок) і молоде вино (антиоксиданти). Тому кавказці здорові. Але вони полюбляють дуже гостру їжу, тому переважна більшість кавказьких чоловіків має варикоз. Усе має бути в міру — занадто гостру їжу можна, але на свято, зрідка», — говорить Анна Мельник.

Нутриціолог не радить вживати куповану ковбасу. Вона пропонує взяти кілограм м’яса, замаринувати на ніч і зробити буженину в рукаві, обравши спеції на свій смак.

«Це дешевше за ковбасу і буде чисте м’ясо», — говорить вона.

Однак, обираючи між різними видами м’яса, варто звертати увагу не лише на ціну та свіжість.

«Один із найчистіших видів м’яса — баранина: немає методів вирощування овець на гормонах, антибіотиках, і навіть їхня природна дурість грає для нас позитивну роль: коли їх ведуть на забій, вони не розуміють, що відбувається, навіть не виробляються гормони стресу. Мусульмани — розумні люди!» — говорить Анна Мельник.

Далі в рейтингу нутриціолога йдуть кролятина, індичатина та курятина (принаймні фірм, які постачають екологічно чисту курятину).

«Можна купити домашню курку, і вона сильно візуально відрізняється від цих «блакитних». До речі, знаєте вік курчат-бройлерів, які продаються — 1,5 кг і більше? 56–64 дні. Це коні! Їх годують гормонами, антибіотиками та кокцидіостатиками. Детальніше не розповім, бо після цього ніхто не захоче купувати «фабричну» курятину…» — розповідає Анна Мельник.

Також читайте про яйця, які можна їсти вегетаріанцям.

Ми писали про те, що деякі популярні продукти харчування можуть провокувати інсульт і тромбоз.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Правила спила деревьев на дрова в Украине: что говорит закон
Можно ли самостоятельно спиливать деревья на дрова: что говорит закон
1 мин на прочтение48 минут назад
Цветение рек. Фото: Ассоциация рыболовов Украины
Цветение рек вызвано не погодой, а отсутствием инвестиций в очистные сооружения, — эксперт
1 мин на прочтение2 часа назад
Фото: ГСП ЧАЭС
Международная поддержка ядерной безопасности: ЧАЭС посетили делегации Всемирного банка и ЕБРР
2 мин на прочтение3 часа назад
Фото из открытых источников
Операции по удалению катаракты стали бесплатными: что нужно знать украинцам
2 мин на прочтение4 часа назад
Сладкий праздник для планеты и для нас: День «Съедай яблоко»
1 мин на прочтение6 часов назад
Гороскоп для всех знаков зодиака на 21 сентября 2025 года
3 мин на прочтение8 часов назад
Психолог, психиатр, психотерапевт: к кому обратиться за помощью во время войны
3 мин на прочтение9 часов назад
Херсон, Прилуки и Кропивницкий празднуют День города
4 мин на прочтение10 часов назад