Вверх
Дать отзыв

Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря

Люди, які люблять м’ясо, зовсім не приречені страждати від цього.

2 мин на прочтение04 Июня 2021, 18:33
Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря
Поделиться:

Не слід відмовлятися від м’яса, щоб уникнути проблем від його вживання — треба лише вибрати якісне м’ясо та правильно його приготувати. Про це у своїх коментарях GreenPost розповіла лікар-нутриціолог Анна Мельник.

«Якщо ви любите м'ясо, то краще не смажте його. Шашлик, м'ясо на мангалі, на ґратках не шкідливі. Чому після нього буває погано? Тому що люди зазвичай не їдять м'ясо тиждень, а потім з'їдають кілограм. Любите — їжте, але до нього обов'язково потрібно багато води та зелені. Подивіться, як кавказці їдять м'ясо: його не видно під зеленню, коржик прісний (зазвичай не дріжджовий), сир (це білок) і молоде вино (антиоксиданти). Тому кавказці здорові. Але вони полюбляють дуже гостру їжу, тому переважна більшість кавказьких чоловіків має варикоз. Усе має бути в міру — занадто гостру їжу можна, але на свято, зрідка», — говорить Анна Мельник.

Нутриціолог не радить вживати куповану ковбасу. Вона пропонує взяти кілограм м’яса, замаринувати на ніч і зробити буженину в рукаві, обравши спеції на свій смак.

«Це дешевше за ковбасу і буде чисте м’ясо», — говорить вона.

Однак, обираючи між різними видами м’яса, варто звертати увагу не лише на ціну та свіжість.

«Один із найчистіших видів м’яса — баранина: немає методів вирощування овець на гормонах, антибіотиках, і навіть їхня природна дурість грає для нас позитивну роль: коли їх ведуть на забій, вони не розуміють, що відбувається, навіть не виробляються гормони стресу. Мусульмани — розумні люди!» — говорить Анна Мельник.

Далі в рейтингу нутриціолога йдуть кролятина, індичатина та курятина (принаймні фірм, які постачають екологічно чисту курятину).

«Можна купити домашню курку, і вона сильно візуально відрізняється від цих «блакитних». До речі, знаєте вік курчат-бройлерів, які продаються — 1,5 кг і більше? 56–64 дні. Це коні! Їх годують гормонами, антибіотиками та кокцидіостатиками. Детальніше не розповім, бо після цього ніхто не захоче купувати «фабричну» курятину…» — розповідає Анна Мельник.

Також читайте про яйця, які можна їсти вегетаріанцям.

Ми писали про те, що деякі популярні продукти харчування можуть провокувати інсульт і тромбоз.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Гороскоп на четверг, 2 мая
Эмоциональное напряжение и ощущение энергии: гороскоп на четверг, 2 мая
1 мин на прочтение48 минут назад
Фото: Guyrane Kiss
Пустынная Мавритания начала выращивать пшеницу в промышленных масштабах
1 мин на прочтениечас назад
Рекорд по самой массовой росписи писанок мастерами разных регионов Украины
В Украине установили Рекорд по самой массовой росписи писанок мастерами разных регионов страны (ФОТО)
2 мин на прочтение2 часа назад
Германия запускает новую грантовую программу для украинского бизнеса
Германия запускает новую грантовую программу для украинского бизнеса
2 мин на прочтение3 часа назад
На свалке вблизи Чопа в пожаре пострадал мужчина
1 мин на прочтение4 часа назад
Румыния передала Украине организатора международного наркосиндиката: "цена вопроса" на более 200 млн грн
1 мин на прочтение5 часов назад
Изменение климата: развитие новой климатической политики с учетом составляющей безопасности
2 мин на прочтение6 часов назад
Почти вдвое выросли лимиты на кредиты для производителей животноводческой отрасли
1 мин на прочтение7 часов назад