Догори
Дати відгук

Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря

Люди, які люблять м’ясо, зовсім не приречені страждати від цього.

2 хв на прочитання04 Червня 2021, 18:33
Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря Як вибрати та приготувати м’ясо з користю для здоров’я: поради лікаря
Поділитись:

Не слід відмовлятися від м’яса, щоб уникнути проблем від його вживання — треба лише вибрати якісне м’ясо та правильно його приготувати. Про це у своїх коментарях GreenPost розповіла лікар-нутриціолог Анна Мельник.

«Якщо ви любите м'ясо, то краще не смажте його. Шашлик, м'ясо на мангалі, на ґратках не шкідливі. Чому після нього буває погано? Тому що люди зазвичай не їдять м'ясо тиждень, а потім з'їдають кілограм. Любите — їжте, але до нього обов'язково потрібно багато води та зелені. Подивіться, як кавказці їдять м'ясо: його не видно під зеленню, коржик прісний (зазвичай не дріжджовий), сир (це білок) і молоде вино (антиоксиданти). Тому кавказці здорові. Але вони полюбляють дуже гостру їжу, тому переважна більшість кавказьких чоловіків має варикоз. Усе має бути в міру — занадто гостру їжу можна, але на свято, зрідка», — говорить Анна Мельник.

Нутриціолог не радить вживати куповану ковбасу. Вона пропонує взяти кілограм м’яса, замаринувати на ніч і зробити буженину в рукаві, обравши спеції на свій смак.

«Це дешевше за ковбасу і буде чисте м’ясо», — говорить вона.

Однак, обираючи між різними видами м’яса, варто звертати увагу не лише на ціну та свіжість.

«Один із найчистіших видів м’яса — баранина: немає методів вирощування овець на гормонах, антибіотиках, і навіть їхня природна дурість грає для нас позитивну роль: коли їх ведуть на забій, вони не розуміють, що відбувається, навіть не виробляються гормони стресу. Мусульмани — розумні люди!» — говорить Анна Мельник.

Далі в рейтингу нутриціолога йдуть кролятина, індичатина та курятина (принаймні фірм, які постачають екологічно чисту курятину).

«Можна купити домашню курку, і вона сильно візуально відрізняється від цих «блакитних». До речі, знаєте вік курчат-бройлерів, які продаються — 1,5 кг і більше? 56–64 дні. Це коні! Їх годують гормонами, антибіотиками та кокцидіостатиками. Детальніше не розповім, бо після цього ніхто не захоче купувати «фабричну» курятину…» — розповідає Анна Мельник.

Також читайте про яйця, які можна їсти вегетаріанцям.

Ми писали про те, що деякі популярні продукти харчування можуть провокувати інсульт і тромбоз.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання39 хвилин тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитаннягодина тому
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання2 години тому
 Великодній кошик символізм продуктів які несуть на освячення
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання3 години тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання4 години тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання5 годин тому
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання6 годин тому
25 квітня - Всесвітній день пінгвінів
2 хв на прочитання7 годин тому