Вверх
Дать отзыв

Вчені винайшли "наноліки" від раку - в рази зменшують шкоду хіміотерапії

Побічні ефекти хіміотерапії є одними з вагомих перешкод на шляху ефективного лікування.

2 мин на прочтение20 Июня 2021, 06:50
Вчені винайшли "наноліки" від раку - в рази зменшують шкоду хіміотерапії Вчені винайшли "наноліки" від раку - в рази зменшують шкоду хіміотерапії
Поделиться:

Турецькі вчені розробили технологію, яка дозволяє доставляти до ураженої раком клітини хіміотерапевтичний препарат, не пошкоджуючи інші, здорові клітини. Нанопрепарат є результатом роботи біотехнологічного стартапу RS Research, заснованого в Туреччині Сеною Номаком і Раною Саньял у 2015 році.

Про це пише Daily Sabah.

Рак відомий як одна з поширених причин смерті у всьому світі, що становить майже 10 мільйонів смертей щороку. Агресивна форма медикаментозної терапії - хіміотерапія, є найбільш використовуваним методом ефективного лікування проти раку. Однак побічні ефекти хіміотерапії є одними з вагомих перешкод на шляху ефективного лікування.

RS Research - це терапевтична компанія наступного покоління, яка розробляє нові наноліки на основі інноваційних платформ доставки препарату для лікування пацієнтів, які борються з раком. Розробляючи хіміотерапевтичні препарати, які є більш ефективними та викликають менше побічних ефектів, стартап отримав загальних інвестицій у 2017 році 2 млн. євро від фонду венчурного капіталу, орієнтованого на комерціалізацію технологій. Він досяг важливого етапу з використанням нанопрепарату, який, як очікується, з’явиться на ринку в 2024 році.

Один з розробників Сена Номак пояснив суть методу та відмінності розумної медицини, розробленої RS Research.

"RS Research розробив технологію, яка "пакує" хіміотерапевтичний засіб до того, як той досягне цілі - пухлини. Завдяки модулю націлювання, який розпізнає рецептори на поверхні пухлини, нанопрепарат, що потрапляє в клітину, вивільняє там активну речовину. Оскільки препарат подорожує в своєрідній упаковці до потрапляння в пухлину, решта органів тіла та клітин не піддається побічним ефектам", - додав він.

Таким чином, він наголосив на меті забезпечити підвищення ефективності діючої речовини та підтримання якості життя пацієнта під час лікування.

Попереду у високотехнологічних стартапів довгий і болісний процес. Номак пояснив причини, що мотивують їх у цьому плані.

"Найважливіша мотивація не лише нашої команди, але й наших консультантів, і всіх наших зацікавлених сторін - бачити, як наші ліки досягають мети у лікуванні людей. Рак - дуже складна проблема, яка вражає весь світ. Усі в нашій команді раді бачити, що робота, яку вони виконують, впливає на покращення якості життя людей", - сказав він.

Нагадаємо, є п'ять ефективних прийомів для зниження артеріального тиску вдома.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Телеграмм-канал «Стоматология по-простому»
Зуб удалили, а все равно болит: стоматологи рассказывают, что происходит и что при этом следует делать
2 мин на прочтение21 минуту назад
Изображение создано ИИ
Напилась воды и умерла: в Великобритании расследуют смерть женщины, которой назначили препарат, вызывающий жажду
2 мин на прочтениечас назад
Изображение создано ИИ
Под китайскими городами проседает почва
2 мин на прочтениечас назад
Пандемия Распространение птичьего гриппа H5N1 Болезни
Пандемия на подходе: ВОЗ бьет тревогу из-за распространения птичьего гриппа H5N1
1 мин на прочтениечас назад
Два способа сделать так, чтобы перцы обильно уродились
1 мин на прочтениечас назад
Как приготовить картофельные крокеты: идея вкусного обеда
1 мин на прочтение2 часа назад
Двухколесный рай, Европа, урбанизация: сегодня отмечают День велосипеда
5 мин на прочтение4 часа назад
3 растения, которые легко вырастить из косточки дома: экзотика на подоконнике
2 мин на прочтение5 часов назад