В Україні створюють «бройлерних» ягнят
Нова порода овець може забезпечити отримання тушок м’яса ягнятини вже у шестимісячному віці
В Україні науковці працюють над створенням нової м’ясної породи скоростиглих овець, яка забезпечить отримання тушок м’яса ягнятини по 18-20 кг уже в шестимісячному віці.
Як повідомляє agrotimes.ua робота триває вже кілька років.
За словами завідувача лабораторією кормовиробництва та годівлі тварин Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» Михайла Свістула, створення нових м’ясних генотипів овець української селекції відбувається з прилиттям крові імпортних порід – тексель, вандей, дорпер.
На переконання науковця, отримані помісні ягнята мають високий інтенсивний ріст із потенціалом продуктивності молодняку в межах 300-400 г/голову на добу.
- Земля з гібридним присмаком
- На український ринок землі зайдуть роботи
- Депутати вважають, що з ринком землі з’явиться мільйон фермерів
Як повідомлялося, у 2020 році найбільш споживаним видом м'яса в Україні буде курятина. Згідно із прогнозом аналітиків, споживання курятини в поточному році складе 1 млн 130 тис. тонн. Це - на 6,1% більше, ніж в 2019 році. При цьому, споживання свинини в Україні залишиться на колишньому рівні, вважають експерти. У 2020 році воно складе 749 тис. тонн.