Вверх
Дать отзыв

Уряд готується до ринку землі: затверджені правила перевірки власників земельних ділянок

З 1 липня в Україні запрацює ринок землі.

1 мин на прочтение16 Июня 2021, 13:58
Уряд готується до ринку землі: затверджені правила перевірки власників земельних ділянок Уряд готується до ринку землі: затверджені правила перевірки власників земельних ділянок
Поделиться:

Сьогодні, 16 червня,  Уряд затвердив чіткий порядок перевірки покупця землі з боку нотаріусів. Зокрема перевірки щодо наявної у покупця землі, щоб не було перевищення встановлених лімітів.

Перевірка відбуватиметься в декількох реєстрах, аби забезпечити прозорість та справедливість процесу, повідомляє телеграм-канал очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля. 

За словами Шмигаля, уряд і Верховна Рада запровадили низку запобіжників від зловживань на ринку. Землю зможуть купувати лише фізичні особи — українці, і в розмірі не більш як 100 гектарів. Усі оплати відбуватимуться лише в безготівковій формі. Проводитиметься фінансовий моніторинг.

З порядком  перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав закон про ринок землі 24 травня 2021 року. Цим він дав старт земельній децентралізації в Україні. Закон № 2194 — це другий за вагою закон у пакеті земельної реформи.

Нагадаємо, що Рада ухвалила закон, за яким землю продаватимуть через електронні аукціони.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost