Вверх
Дать отзыв

Українці влаштували флешмоб на підтримку Максима Степанова

Серед експертів, лікарів та пацієнтів нема єдиної думки, чи повинен Степанов піти

2 мин на прочтение16 Мая 2021, 10:07
Поделиться:

#підтримуюСтепанова – флешмоб із таким тегом почався в соцмережах після оприлюднення інформації про те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль направив до Верховної Ради подання про відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

«Прошу всіх, хто підтримує діючого міністра розмістити у себе на сторінці цю фотографію, а також зробити максимальний репост. Влада повинна зрозуміти, що Максим Степанов має підтримку не тільки серед медиків а й простих людей», – такий текст із фото чинного наразі міністра охорони здоров’я почали активно поширювати в українському сегменті соцмережі Фейсбук. Причому це роблять не лише «фанати» Максима Степанова, а й люди, які критикували його діяльність.

«Степанов, м'яко кажучи, не янгол, але лобісти його відставки – це взагалі вбивці української нації.

 

 І ті, хто про це найбільше кричить, а конкретно пані Стефанишина, а) вже були при владі в охороні здоров'я і б) набагато раніше Степанова за наслідки своєї "роботи" повинні піти у в'язницю. Але просто тоді не було ковіда і смерті безлічі людей <…> від інших хвороб, при яких би жити і жити, були не так помітні непрофесійному оку. Тільки і всього. Давайте всі дружити з головою і бути об'єктивними. Не в Степанові справа. Вірніше, не в ньому головному, і не в ньому одному. З Банкової починайте», – писала напередодні у своєму життєписі в соцмережі Фейсбук голова правління Експертної Ради суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров'я та соціального захисту Інна Березюк.

Проте велика частина громадськості, як і раніше, вимагає, аби Максим Степанов склав повноваження міністра охорони здоров’я.

«Яка кількість людей ще має померти, аби в кінцевому рахунку зняли цього Степанова?

 

МОЗ мало би припинили обслуговувати політичний електорат. Образно кажучи, продуктом, який виробляє МОЗ, є людське життя, а отже, міністерством має керувати людина, яка має не політичну привабливість, а професійні навички і здібності реформувати систему і правильно нею керувати, аби українці отримували якісні послуги», – сказав у своєму коментарі  GreenPost голова Координаційної ради БО «100% життя» Дмитро Шерембей.

Ми звернулися до прес-служби Максима Степанова з проханням прокоментувати ситуацію, проте поки що не отримали відповіді.

Нагадаємо, на наступному тижні Україна отримає відразу трьох нових міністрів: хто йде і кого пророкують.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.