Вверх
Дать отзыв

Міністра охорони здоров'я Степанова відправлять у відставку — Гончаренко

Це може статися вже в найближчий четвер.

2 мин на прочтение27 Апреля 2021, 10:30
Очільника МОЗ можуть відправити у відставку найближчими днями Очільника МОЗ можуть відправити у відставку найближчими днями
Поделиться:

Цього тижня очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова відправлять у відставку. Про це у власному Telegram-каналі повідомив нардеп від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко

Поки про ймовірну відставку Степанова відомо мало. Лише те, що таке рішення можуть прийняти на позачерговій кадровій сесії ВРУ. 

А ініціатором виступає Офіс Президента. 

Чутки про відставку чинного міністра охорони здоров'я почали з'являтися ще навесні 2020 року. 

19 травня фракція «Голос» заявила, що починає збір підписів за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. 

Через півтора місяця після призначення Степанова на посаду, частина парламентарів захотіла відправити новопризначеного міністра у відставку: з одного боку — через недостатнє забезпечення медиків засобами захисту, а з іншого — через закупівлю захисних костюмів для них за завищеними цінами. 

Восени 2020 року до цього питання знову повернулися, але Степанов на посаді залишився й усі звинувачення на свою адресу відкидав. 

Наприкінці березня 2021 року голова партії та перший заступник голови монобільшості Олександр Корнієнко запевнив журналістів, що у «Слузі народу» поки що не обговорюють відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

А вже 2 квітня народний депутат від Слуги народу Дмитро Гурін заявив, що в Раді почався збір підписів про скликання позачергової сесії щодо звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова. 

За його словами, зібрано 90 підписів депутатів різних фракцій зі 150 необхідних. Серед них — 33 нардепи від Слуги народу, 20 депутатів від Голосу, 21 — від Європейської солідарності, 2 — позафракційних, 10 — від За майбутнє та 4 — від ОПЗЖ.

Як ми писали раніше, очільника МОЗ помітили у плащі, вартістю 44 прожиткових мінімуми.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.