Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • На наступному тижні Україна отримає одразу трьох нових міністрів: хто йде і кого пророкують

На наступному тижні Україна отримає одразу трьох нових міністрів: хто йде і кого пророкують

Міністр економіки Ігор Петрашко, міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр охорони здоров’я Максим Степанов написали заяви на звільнення з посад.

1 хв на прочитання15 Травня 2021, 10:30
На наступному тижні Україна отримає одразу трьох нових міністрів: хто йде і кого пророкують На наступному тижні Україна отримає одразу трьох нових міністрів: хто йде і кого пророкують
Поділитись:

При цьому, Петрашко та Криклій подали заяви про відставку самостійно, хоча обидва урядовці не повідомляли публічно про наміри залишити посади.

Щодо Степанова ситуація виглядає дивною.  Ввечері він спростовував цю інформацію, поки прессекретар Голови Верховної Ради Ольга Туній у Фейсбуці не написала, що до Верховної Ради надійшло подання про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

 "Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання Прем’єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова", - написала Туній.

Претендентами на крісла міністрів називають різних особистостей. Так, народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Качура, основними претендентами на посади міністрів економіки та інфраструктури  назвав голову ДПС України Олексія Любченка та керівника "Укравтодору" Олександра Кубракова. 

Фракція "Слуги народу" планує розглянути можливі кандидатури на посади очільників Мінекономіки та Мінінфраструктури 17 травня.

Щодо нового очільника МОЗ поки що інформації немає. Хоча різні джерела говорять про головного санлікаря Віктора Ляшка, який на сьогодні є заступником міністра і може замінити Степанова.

Нагадаємо, Зеленський зажадав від уряду до Дня Незалежності вакцинувати більшість українців від COVID-19. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро