Вверх
Дать отзыв

У центрах масової вакцинації почали робити щеплення COVID-вакциною Pfizer 

До кінця липня очікується поставка 1 млн доз цієї вакцини.

1 мин на прочтение12 Июля 2021, 14:09
Фото: В Україні щодня працює до двох тисяч пунктів щеплень Фото: В Україні щодня працює до двох тисяч пунктів щеплень
Поделиться:

Антиковідну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень  у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна всім охочим із пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У МОЗ додали, що Україна очікує отримати приблизно 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня. Тому Міністерство охорони здоров’я вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

У відомстві зазначили, що сьогодні в Україні щодня працює до двох тисяч пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не потребує наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

«Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень і смерті від COVID-19.  За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність 83,5 % у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100 % — у попередженні госпіталізації та смерті. Тож не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам і знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень і за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу «Дельта», — говорить заступник міністра охорони здоров'я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Нагадаємо, що в Україні — черговий рекорд вакцинації.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.