Вверх
Дать отзыв

У столичному «Охматдиті» провели першу трансплантацію нирки

Коли в дитини відмовляють нирки, вона переїздить у Київ до Охматдиту, де тричі на тиждень проходить процедуру гемодіалізу.

1 мин на прочтение24 Марта 2021, 13:00
У столичному «Охматдиті» провели першу трансплантацію нирки. Фото: І. Заславець У столичному «Охматдиті» провели першу трансплантацію нирки. Фото: І. Заславець
Поделиться:

 Як інформує засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець, орган отримала 12-річна дівчинка з Харківщини, яка від народження мала проблеми з нирками.  Донором нирки став тато.  

За словами Заславець, усе минуло успішно і дитина добре себе почуває.  

«Ця операція дала шанс усім діткам, які зараз живуть у токсикології Охматдиту. Мало хто знає, але, коли в дитини відмовляють нирки, вона переїздить у Київ до Охматдиту, де тричі на тиждень проходить процедуру гемодіалізу. Далеко не у всіх батьків стає сил зібрати гроші на трансплантацію за кордоном — це 70 тисяч доларів. І для таких діток токсикологія Охматдиту перетворюється на дім, де вони живуть роками. Часто самі. До багатьох мами з татами приїздять хіба в гості...», — зауважує волонтерка.

До слова, у Запоріжжі померлий чоловік врятував життя чотирьом людям (відео).

Як ми вже писали ранішеу Львові лікарі провели трансплантацію органів від одного донора відразу чотирьом пацієнтам. Усі операції відбувалися одночасно в кількох операційних.  

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.