Вверх
Дать отзыв

У ДР Конго стався новий спалах Еболи

2 мин на прочтение03 Июня 2020, 10:15
Image by Miguel Á. Padriñán from Pixabay Image by Miguel Á. Padriñán from Pixabay
Поделиться:

Влада Демократичної республіки Конго оголосила про новий спалах Еболи у західному місті Мбандака. Таким чином, епідемія дісталась сюди зі сходу країни, де вона вирує з 2018 року, передає Reuters.

Загалом виявлено шість випадків, чотири з яких уже закінчились смертю у 1,5-мільйонному місті, торговому центрі на річці Конго з регулярним транспортним сполученням до столиці Кіншаси.

Мбандака знаходиться в 1000 км від епіцентру спалаху, де загинуло понад 2200 людей у ​​провінції Північне Ківу на кордоні з Угандою, де заходи стримування епідемії були зупинені збройним конфліктом.

Новий спалах у ДР Конго – одинадцятий з моменту виявлення вірусу біля річки Ебола в 1976 році.

"У нас нова епідемія Еболи в Мбандаці, - заявив міністр охорони здоров'я Етені Лонгондо журналістам. - Ми дуже швидко направляємо їм вакцину та ліки".


Вірус Еболи викликає геморагічну лихоманку і поширюється при прямому контакті з рідинами організму від зараженої людини, яка страждає від сильної блювоти та діареї. Вважається, що це найсмертельніший вірус на планеті, летальність якого починається від близько 30%, а окремі його різновиди спричиняють смерть у 90% випадків.


"Цей спалах нагадує, що #COVID19 - не єдина загроза здоров'ю, з якою люди стикаються", - написав у Twitter генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєс.

У 2018 році в Мбандаці теж була виявлена ​​Ебола. Це спричинило побоювання, що вона може швидко поширитися там або досягти Кіншаси, де проживає 10 мільйонів людей. Однак використання вакцини та швидкі обмежувальні заходи, включаючи пересувні станції миття рук та навчальну кампанію «від дверей до дверей», стримали поширення вірусу у місті.

Добова смертність від COVID-19 тим часом знижується.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.