Вверх
Дать отзыв

Секрет довголіття знайшли у простому продукті

Вчені проаналізували дані про здоров’я літніх людей із шести країн.

2 мин на прочтение03 Июля 2021, 06:50
Секрет довголіття знайшли у простому продукті Секрет довголіття знайшли у простому продукті
Поделиться:

Передбачити тривалість життя неможливо, але цілком реально скоротити ризик передчасної смерті. Вирішальне значення в цьому має раціон харчування, оскільки він діє як щит від хронічних захворювань.

У недавньому дослідженні, проведеному під керівництвом Союзу дієтологів і Всесвітньої організації охорони здоров’я, було виявлено стійкий зв’язок між споживанням бобових і довголіттям. Вчені проаналізували дані про здоров’я літніх людей із шести країн, а також вплив на організм окремих груп продуктів — овочів, бобових, фруктів і горіхів, злаків, молочних продуктів, м’яса, риби. Крім того, вони розглянули співвідношення мононенасичених і насичених жирів як маркер близької смерті.

З’ясувалося, що на кожні 20 грамів щоденного споживання бобових ризик смерті знижувався на 8 %. Автори роботи відзначили, що вона заснована на результатах класичного дослідження, проведеного в семи країнах у 1960-х роках.

Це перше велике дослідження, в якому вивчалися не тільки дієта і спосіб життя, а й інші фактори ризику серцево-судинних захворювань у різних культурах, заявили вчені. За їхніми словами, в кожній країні традиційні групи продуктів харчування відрізнялися, за винятком однієї — бобові.

За даними Mayo Clinic бобові, як правило, містять мало жиру та багато фолієвої кислоти, калію, заліза та магнію.

«Вони також є багатим джерелом корисних жирів, білка, розчинної та нерозчинної клітковини», — пояснили лікарі.

Типи бобових і їх використання в кулінарії:

  • квасоля адзукі (також відома як польовий горох або червона квасоля): супи, паста, японські та китайські страви;
  • квасоля анасазі: супи та страви південно-західної кухні; можна використовувати в рецептах, що потребують квасолі пінто;
  • чорний горох: салати, запіканки, оладки та південні страви;
  • едамаме: закуски, салати, запіканки та страви з рису;
  • боби фава: тушковані страви та гарніри;
  • боби гарбанзо (також відомі як нут): запіканки, хумус, суп мінестроне, а також страви іспанської та індійської кухні;
  • сочевиця: супи, рагу, салати, гарніри та індійські страви.

До слова, лікар назвала простий спосіб насичення організму магнієм.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Магистральный водопровод на Днепропетровщине Вода
Запущен очередной участок магистрального водопровода на Днепропетровщине: по завершению будет пропускать 550 тысяч кубических метров воды в сутки
1 мин на прочтение52 минуты назад
Эпидемия коклюша охватила Европу В зоне риска дети
Эпидемия коклюша охватила Европу, сообщает агентство здравоохранения
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
В Европе апрель бьет глобальный температурный рекорд одиннадцатый месяц: чего ждать дальше
2 мин на прочтение3 часа назад
Изображение создано ИИ
Неврологи обнаружили, что целостность белого вещества мозга у пожилых людей не ухудшается — это объясняет острую память
2 мин на прочтение4 часа назад
Польза еды без соли: секреты долголетия и здорового образа жизни
3 мин на прочтение5 часов назад
Выбросы CO₂ от производства электроэнергии в 2023 г. были рекордно высоки, но есть и хорошие новости о защите климата — отчет
5 мин на прочтение6 часов назад
Универсальное средство, которое поможет «омолодить» кусты роз, вырастить помидоры и уничтожить сорняки
1 мин на прочтение7 часов назад
Инновации для экологически чистого будущего: объединение 15 стартапов для изменения глобальных продовольственных систем
2 мин на прочтение8 часов назад