Вверх
Дать отзыв

Пісний майонез у домашніх умовах — легкий рецепт

Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів

2 мин на прочтение06 Января 2023, 13:06
Поделиться:

Смачний пісний майонез можна приготувати у домашніх умовах. Зі зазначеної кількості продуктів має вийти приблизно 400-450 г соусу.

Інгредієнти:

борошно пшеничне — 80 г;

вода — 375 мл;

олія — 60 мл (4 ст. ложки);

лимон (для соку) — 1 шт. (1-2 ст. ложки соку);

гірчиця — 1-2 ст. ложки (20-40 г);

сіль — 1 ч. ложка без гірки;

цукор — 1 ч. ложка без гірки.

Приготування.

Просіяти борошно в сотейник або невелику каструлю.

Влити 100-150 мл холодної води та ретельно перемішати віничком, аби борошно повністю розчинилося.

Додати воду, що залишилася.

Поставити на середнє нагрівання і, помішуючи, довести суміш до кипіння.

Потім зменшити вогонь до мінімуму і, продовжуючи помішувати, варити приблизно 30-60 секунд, поки суміш трохи загусне. Отриману суміш охолодити до кімнатної температури. У міру охолодження суміш ще трохи загусне. Можна варити приблизно 1 хвилину для отримання густішої заварної основи і, як наслідок, густого майонезу або 20-30 секунд, якщо необхідно, щоб консистенція вийшла більш рідкою та плинною.

Потім зняти з вогню та залишити остуджуватися.

З лимона вичавити сік. Для початку знадобиться 1/2-1 ст. ложка лимонного соку.

У чаші блендера з'єднати сіль, цукор, олію, 1/2-1 ст. ложку лимонного соку та 1/2-1 ст. ложку гірчиці.

Збити на високій швидкості приблизно 30-60 секунд до однорідності.

Частинами, по 1-2 ст. ложки, щоразу збиваючи по кілька секунд, вмішати борошняну заварку, поки соус не загусне до бажаної консистенції.

Покуштувавши готовий соус, за потреби додати на свій смак ще гірчиці, соку лимона чи солі.

Пісний майонез у домашніх умовах готовий.

Зберігайте соус у холодильнику у герметичній посудині та використовуйте за потребою. Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів, але насправді й через 3-4 дні соус не змінює своїх смакових характеристик.

Також ми розповідали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение создано ИИ
Солнечное затмение 29 марта 2025 года: кармический переход и шанс на обновление
2 мин на прочтение54 минуты назад
Фото: иллюстративное
В апреле вступят в силу новые правила оплаты больничных
1 мин на прочтениечас назад
Фото: иллюстративное
Украина призвала участников Конвенции о биооружии усилить ее эффективность
1 мин на прочтение2 часа назад
Фото: Джули Маггерт
В США необычная белая сова с оранжевыми перьями удивила ученых (ФОТО)
2 мин на прочтение4 часа назад
Не забудьте, чтобы не опоздать: в ночь на воскресенье шагаем в летнее время
3 мин на прочтение5 часов назад
На Волыни разоблачили банду предпринимателей и лесников, которые год воровали лес
1 мин на прочтение5 часов назад
Яблочный пирог с заварным кремом — вкусен еще теплым, однако на следующий день становится еще вкуснее
2 мин на прочтение7 часов назад
Идеи декора бочек для воды: вдохновение для творчества (ФОТО)
2 мин на прочтение13 часов назад