Вверх
Дать отзыв

Пісний майонез у домашніх умовах — легкий рецепт

Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів

2 мин на прочтение06 Января 2023, 13:06
Поделиться:

Смачний пісний майонез можна приготувати у домашніх умовах. Зі зазначеної кількості продуктів має вийти приблизно 400-450 г соусу.

Інгредієнти:

борошно пшеничне — 80 г;

вода — 375 мл;

олія — 60 мл (4 ст. ложки);

лимон (для соку) — 1 шт. (1-2 ст. ложки соку);

гірчиця — 1-2 ст. ложки (20-40 г);

сіль — 1 ч. ложка без гірки;

цукор — 1 ч. ложка без гірки.

Приготування.

Просіяти борошно в сотейник або невелику каструлю.

Влити 100-150 мл холодної води та ретельно перемішати віничком, аби борошно повністю розчинилося.

Додати воду, що залишилася.

Поставити на середнє нагрівання і, помішуючи, довести суміш до кипіння.

Потім зменшити вогонь до мінімуму і, продовжуючи помішувати, варити приблизно 30-60 секунд, поки суміш трохи загусне. Отриману суміш охолодити до кімнатної температури. У міру охолодження суміш ще трохи загусне. Можна варити приблизно 1 хвилину для отримання густішої заварної основи і, як наслідок, густого майонезу або 20-30 секунд, якщо необхідно, щоб консистенція вийшла більш рідкою та плинною.

Потім зняти з вогню та залишити остуджуватися.

З лимона вичавити сік. Для початку знадобиться 1/2-1 ст. ложка лимонного соку.

У чаші блендера з'єднати сіль, цукор, олію, 1/2-1 ст. ложку лимонного соку та 1/2-1 ст. ложку гірчиці.

Збити на високій швидкості приблизно 30-60 секунд до однорідності.

Частинами, по 1-2 ст. ложки, щоразу збиваючи по кілька секунд, вмішати борошняну заварку, поки соус не загусне до бажаної консистенції.

Покуштувавши готовий соус, за потреби додати на свій смак ще гірчиці, соку лимона чи солі.

Пісний майонез у домашніх умовах готовий.

Зберігайте соус у холодильнику у герметичній посудині та використовуйте за потребою. Найкраще готувати соус невеликими порціями та зберігати не більше 1-2 днів, але насправді й через 3-4 дні соус не змінює своїх смакових характеристик.

Також ми розповідали про кутю — як приготувати, щоби сподобалось усім.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Uwaterloo.ca
От аналогового к цифровому: ИИ пишет медицинские заметки, чтобы врачи спасали жизнь быстрее
1 мин на прочтение19 Августа 2025
Анастасия Деревянко / Фото:facebook.com/vadym.filashkin
Украина вошла в тройку лидеров на Всемирных играх-2025, завоевав 44 медали
1 мин на прочтениечас назад
Фото: Biology.utah.edu
Невидимые соседи в почках: новое исследование показало, что в почках и других органах живут микробиомы
2 мин на прочтение2 часа назад
Миф о «большом пенисе»: сексолог объяснила, какой размер на самом деле приносит удовольствие
Миф о «большом пенисе»: сексолог объяснила, какой размер на самом деле приносит удовольствие
1 мин на прочтение3 часа назад
Британская экологическая мечта разбилась об американский импорт
2 мин на прочтение4 часа назад
Украинские боксеры U23 триумфировали в Сараево, завоевав 11 медалей и первенство в турнире
1 мин на прочтение4 часа назад
Молоко, ромашковый чай или индейка? Что действительно помогает заснуть
3 мин на прочтение5 часов назад
Ядерная энергетика может стать альтернативой углю в Сербии
1 мин на прочтение6 часов назад