Вверх
Дать отзыв

Оселедець під шубою в духовці — незвичайний рецепт класичної страви

Подавати на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

2 мин на прочтение16 Октября 2024, 07:24
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поделиться:

Оселедець під шубою — це класика, яка завжди збирає за столом багато шанувальників. А що, як спробувати додати до цієї традиційної страви щось нове? Запечений оселедець під шубою — це не просто новий підхід, а спосіб додати смаку насиченості та цікавого аромату. Така «шуба» стане прикрасою будь-якого святкового столу й обов'язково здивує гостей своєю новою інтерпретацією.

Для приготування цієї страви буряки краще відварити заздалегідь. А свіжомороженого оселедця (тихоокеанського, оскільки він жирніший порівняно з атлантичним) варто взяти чималеньких розмірів.

Інгредієнти:

оселедець свіжоморожений — 1 шт. (близько 350 г);

цибуля ріпчаста — 50 г;

гірчиця зерниста — 2 ч. л.;

сік лимона – 3 ст. л.;

соєвий соус — 3 ст. л.;

буряк відварений — 200 г;

сир «Український» — 100 г;

сіль — 1 дрібка;

майонез (або сметана) — 100 г.

Приготування.

З оселедцем можна вчинити двома способами. Перший — обробити його на філе. Другий — розрізати вздовж хребта на дві половинки, але голову залишити цілою. Після чого потрібно видалити хребет із кістками, які побачите. При другому способі риба виглядатиме набагато цікавіше. Але на смак це не вплине.

Для маринаду з'єднати гірчицю, соєвий соус і лимонний сік. Полити нижню половину риби частиною маринаду і покладіть нарізану цибулю. Змастити другу половину риби зсередини маринадом. Після чого з'єднати половинки риби і зверху полити маринадом, що залишився.

Для шуби з'єднати тертий варений буряк, тертий сир, майонез і сіль до смаку. Перемішати і вкрити цією сумішшю оселедець, залишаючи голову і хвіст невкритими.

Запікати рибу приблизно 30 хвилин за 180 °C. Перші 20 хвилин можна накрити форму фольгою, якщо боїтеся, що риба вийде пересушеною.

Подавати рибу на стіл, прикрасивши скибочками лимона та свіжою зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Earth.com
«Потрясающее» падение: как климат уничтожает популяцию тропических птиц
2 мин на прочтениечас назад
Пустые ульи, Краснопольская община, Житомирская область, 11 августа 2025 года. Фото: Суспільне Житомир/Илона Касаткина
Массовая гибель пчел в Житомирской области из-за нарушения правил обработки сельскохозяйственных земель
2 мин на прочтениечас назад
Фото: Закарпатская областная прокуратура
Продажа земли в 5 раз дешевле: в Ужгороде будут судить экс-чиновника горсовета
1 мин на прочтение3 часа назад
Подробный гороскоп на 16 августа 2025 года для всех знаков зодиака
Гороскоп для всех знаков зодиака на 16 августа 2025 года
8 мин на прочтение4 часа назад
Магические грибы: как они помогают восстановлению лесов
2 мин на прочтение5 часов назад
В Закарпатье таможенники задержали партию контрафактных лабубу на полмиллиона гривен
1 мин на прочтение6 часов назад
Неуловимая угроза: шарики микропластика выбрасывает на побережье Индии
3 мин на прочтение7 часов назад
Когда молчит тело: как поддержать потенцию без лишнего стресса
2 мин на прочтение7 часов назад