Вверх
Дать отзыв

Ортопеди розповіли, як позбутися «кісточки» на нозі

Лікарі назвали три ефективні способи.

3 мин на прочтение02 Февраля 2021, 06:30
Лікарі назвали три ефективні способи, які позбавлять «кісточки» на нозі Лікарі назвали три ефективні способи, які позбавлять «кісточки» на нозі
Поделиться:

Зсув великого пальця стопи до зовнішньої сторони або hallux valgus належить до найпоширеніших видів ортопедичних деформацій. Це не тільки фізична, а й естетична проблема, яка зустрічається більш ніж у 77 млн людей у світі. Ортопеди розповіли, що є три доступні способи вирішення проблеми.

Hallux valgus супроводжується неприємними відчуттями й болючими деформаціями, так званими кісточками великого пальця ноги. Причина — зміна положення плюсневої кістки в суглобі великого пальця, до якого згодом можуть додатися значні викривлення інших пальців стопи. З роками відчуття болю стають сильнішими, що ускладнює ходьбу.

Крім хворобливих відчуттів і дискомфорту під час ходьби, «кісточка» на нозі — це естетична проблема. За hallux valgus складно підібрати відповідне взуття, в якому ногам було б зручно. Ця хвороба впливає на загальну якість життя. За статистикою від неї страждають переважно жінки: у них hallux valgus зустрічається у 3–4 рази частіше, ніж у чоловіків.

Як виправити?

За допомогою консервативного лікування або хірургічного втручання. Показаннями до консервативного лікування є помірний больовий синдром і незначна деформація, а також неможливість проведення операції. Серед методик консервативного лікування — носіння ортопедичного взуття, спеціальних медичних шкарпеток і бандажів, використання індивідуальних ортопедичних устілок. За hallux valgus також призначаються фізіотерапія, масаж і гімнастика.

Лікувальні шкарпетки

У лікуванні та профілактиці hallux valgus допомагають лікувальні шкарпетки. Ці вироби зручні та непомітні, схожі на звичайні шкарпетки. Їх можуть використовувати абсолютно всі без винятку. Вироби підтримують стопу в анатомічно правильному положенні та ставлять великий палець у його нормальне фізіологічне положення.

Лікувальні шкарпетки

Шкарпетки дають змогу позбутися втоми й дискомфорту під час ходьби, знизити біль і запалення в області суглоба великого пальця, а також можуть зупиняти ріст «кісточки», перешкоджаючи подальшому розвитку захворювання. Такі медичні шкарпетки можна використовувати на будь-якій стадії захворювання, але для досягнення максимального лікувального ефекту фахівці рекомендують їх застосування вже на початковому етапі, коли відхилення пальця мінімальне.

Правильні устілки

Для лікування та профілактики hallux valgus також використовуються ортопедичні устілки. Вони забезпечують комфортну ходу, зменшують тиск на плюснефаланговий суглоб великого пальця. За рахунок індивідуально виготовлених устілок коригується положення зводу стопи, розвантажується її передній відділ і, як наслідок, знижуються больові відчуття в області «кісточки».

Ортопедичні устілки

Шини для стопи

Зафіксувати великий палець стопи у правильному положенні й запобігти розвитку деформації можна і за допомогою бандажів. Такі вироби в основному застосовуються вночі, коли ви спите, а ваші ноги відпочивають.

Нічні ортези

Нічні ортези та бандажі особливо ефективні в комбінації з лікувальними шкарпетками. Цілодобова фіксація великого пальця у правильному положенні — дієвий консервативний метод боротьби з hallux valgus.

Тим часом, медик пояснив, як прибрати зайві кілограми без занять спортом та з користю для здоров'я.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Завтрак Риск развития рака Исследование ученых
Какой завтрак может повысить риск развития рака: мнение ученых
1 мин на прочтениечас назад
Фото: Телеграмм-канал «Садовник»
Штамбовые розы придадут саду особый шарм благодаря аристократическому и элегантному виду (ФОТО)
1 мин на прочтение7 часов назад
Изображение сгенерированное ИИ
Топ-5 сортов лилейников, которые станут настоящим украшением вашего сада (ФОТО)
2 мин на прочтение7 часов назад
Баклажаны – полезный овощ
Баклажаны – полезный овощ, который можно использовать для приготовления разнообразных блюд, каких именно
1 мин на прочтениеВчера
День требует от вас внимания к собственным эмоциям: гороскоп на пятницу, 17 мая
2 мин на прочтениеВчера
17-го мая в Украине продолжит возвращаться теплая погода
1 мин на прочтениеВчера
В Минсоцполитики объяснили, на какую помощь могут рассчитывать дети, над которыми установлена ​​опека
2 мин на прочтениеВчера
Ситуация в энергосистеме может улучшиться, детали
1 мин на прочтениеВчера