Медики збираються страйкувати, якщо їхніх вимог не буде виконано

3 мин на прочтение14 Июня 2021, 10:25

Запевняють, що колапс медицини від цього не настане.

Громадська медична організація «Будь як Ніна» звернулася з відкритим листом до президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я України. Лист містить низку вимог.

У разі ігнорування владою цих вимог медики обіцяють почати безстрокову акцію.

Проте ст. 24 чинного закону «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» забороняє проведення страйку за умов, якщо припинення працівниками роботи створює загрозу життю і здоров’ю людей, перешкоджає запобіганню епідеміям чи ліквідації їх наслідків.

Колишня медсестра у ЦРЛ Києво-Святошинського району Ніна Козловська, головна організаторка акції, пояснює: права виходити на страйк медики фактично не мають, але можуть призупинити роботу на кілька годин, обмежившись допомогою ургентним (невідкладним) хворим. Медсестра сподівається, що пацієнти з розумінням поставляться до цієї акції.

«Пацієнти повинні зрозуміти, що нам зараз варто триматися разом, бо якщо нічого не зміниться, то вони взагалі залишаться без допомоги через скорочення і лікарень, і медиків.

Все йде до того, що у нас державна медицина знищується, буде приватна. А чи зможуть пересічні громадяни з невеликими зарплатами та доходами там обслуговуватися?

Пацієнти завжди роблять винними нас, медиків, називають хабарниками. Але ж влада може легко виправити ситуацію: дати медикам гідну зарплату, як у інших країнах, щоб вони не думали після роботи, де ще взяти гроші, щоби прогодувати сім'ю. А тоді уже за хабарі звільняти й карати. Чесно та справедливо», — сказала Ніна Козловська у коментарі GreenPost.

Нагадаємо, медики запросили Зеленського на шашлики.

Актуально

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: